Friday, April 20, 2018

20. APRILLIL

Tänasega juba enamus aprillist läbi ja kevad on täies hoos.Iga päev lisandub uusi õitsejaid.
Kivila on kevadel üks suur rõõmu allikas.Mägisibulad ilusad ja juba kosunud,nelgid on talvega kahjustada saanud,aga elus - küll põevad välja.Emajuur ka kergelt näpistada saanud,aga elus..Hukkunud on 4 uut väikest kivirikku,kellest on kahju,aga pole parata,tuleb leppida.
Paar roosi on vaja millalgi maani tagasi lõigata,teised ilusamad ja vähem lõikumist.
Käin aias väike fotokas taskus ja imetlen tärkavaid taimi ja õisi,mis mul muud teha.Aed küll karjub tööde järgi,aga pole hullu,võtan rahulikult.
Eile käisin Tartus arstil ja sõitsime Gardestist ka läbi,kuna autoparkla pea tühi julgesin ka kiire pilgu peale visata-vähemalt nähtud.Päeval oli rahvast vähe ja ruumi liikumiseks,et mitte kellegagi kokku põrgata kogemata.Üldmulje ilus,avar ja õuealal oli päris ilus valik,rohkem puid-põõsais,püsikuid vähem,aga eks alguse asi.Pole nagu minu jaoks,kui siis ainult õuealal veel uudistamas käia,just soodukate ajal.Tagasiteel Aiasõbrast läbi,kuid tellitud taimi polnud siis ostsin niisama paar taimekest tuju tõstmiseks.

20.aprill aias.

."Snowflake"
 ."Rose Queen" 
üks sõbrake magab alpikanni lehe all
varsti-varsti
varsti-varsti
ilus roosa tulemine-Sedum "Pinky"
natuke kannatada saanud Varretu emajuur (Gentiana acaulis)
nelgid juba taastuvad
toas õitseb Eve.J. tellitud "Eden Fanfare"

3 comments:

  1. Sul on mida imetelda :) Oled ikka pika sammu võrra meist ees. Aga üks pulmaline on lille alla magama jäänud, peaks juba tiigis olema :D Jaluta, kosu ja naudi, tööd ei jookse eest ära, küll saad neid ka teha.

    ReplyDelete
  2. oo jaa, kivila on suur rõõm, läheb aina ilusamaks ja silm puhkab peal. Väga kenasti on sul talvitunud

    ReplyDelete
  3. Kivilad on imelised paigad. Nii tore, et sul on see koht!

    ReplyDelete