Thursday, July 19, 2018

ILMALAINEL MUUTUSTETA

Kui ilm on endiselt kuum ja lõunamaine,siis aed pidevas muutuses.Kõik õitseb väga kiiresti ja ka puu-ja köögiviljal on valmimisega kiire.Ei tea,kas annavad märku varase sügise kohta.
Viimane vihmasadu oli meil 2 juulil,edasi kuumalainel ja laupäevast on termomeeter pidevalt päeval viludas küündind üle +30C.Max oli meil teisipäeval 17.juulul,mil püstutati kõikjal uued kuumarekordid ja ka meil +33.1C ja seda mitte hetkeks vaid ikka pooleks päevaks.
Tänane hommik oli pilves,kuid soe,aga vihma ei saanud,peagi olid pilved laiali ja päike väljas.Tänane temperatuur on +29.8C,ikkagi alla +30C ja on kerget tuulekest ja aeg-ajalt päike pilve taga.Lubatakse paariks päevaks vihma,eks ole näha kas ka meile. Järgmise nädala alguses jälle tõuseb temperatuur +30C.Eks ole näha,kas vahepeal ikka kastmisvihma ka tuleb,kui ei siis pean ka hakkama kastma.
Taimed on janus ja ootavad vihma.
On hoidistamisaeg.Kuigi mustikasaagi kohta ei ole midagi paha öelda,selle kuivaga ilusad marjad.Eks toimetan kuumusest vaatamata,kas varahommikul või õhtul aias ja keskpäeval siis viludamas puhastan marju ja teen toormoosi või hoidistan.Nii pole ilmal vigagi,keskpäeval otsin varju.Nii ei ole sel kuumal ilmal vigagi.Parem ikkagi kui pidev lõputu vihm ja jahedus nagu eelmisel suvel.
Kurki,tomatit tuleb piisavalt ja pean siinjuures kiitma sel aastal uut tomatisorti "Rally"Hästi kannab ja maitse on hea.
On liiliate ja päevaliiliate aeg.
Mõned õied,nimed kõik eelmistel aastatel kirjas
Korrakik mustikasaak metsast
tänane kurgilaar
tomat "Rally"

2 comments:

  1. Annaks jumalad seda vihma või muidu on augusti keskpaigaks metsad raagu ja kas see on siis sügis või katastroof, seda ei oska enam öelda :(

    ReplyDelete
  2. Meie aianurga pärnal lehed valdavalt kollased ja sajavad alla. See, et tema jalusel olevaid lilli kastame ei loe midagi. Paar astilbet selles piirkonnas surevad ilmselt välja. Ei viitsi neid välja kaevata ja veevannis leotada ka, muudki mida säilitada tahaks.

    ReplyDelete