Friday, November 30, 2018

TORMINE NOVEMBRI LÕPP

Tänasega lõpeb november,tavapäraselt minu jaoks üks pikemaid ja vastikumaid kuid aastas.Mul isiklikult on sel kuul palju lahkunuid,kui ka mõned sünnipäevad.
Sel aastal on minul november kuidagi kiiresti möödunud ja pole sellist masendunud hetke tundnud.Ilmad on olnud ka paremad ja eriti ilus on olnud sel aastal novembri lõpp.
Kuni 20.novembrini püsisid plusskraadid ja tihti udu.Peale kahekümnendat hakkas tasapisi külmemaks minema ja enne kadripäeva tuli ka väike kiht lund maha.
Eriti ilusaks muutus ilm kadripäeval,mil tekkis esimene vähene härmatis,mis iga päevaga ilusamaks läks ja päikeses säras.Kolmapäeval 28.nov.oli meil madalaim temperatuur -11.4C vastu õhtut.Neljapäevane külm,karge ja päikesepaisteline ilm tõi meil lõunataevasse väga kirka küünlaleegi,mis oli taevas kella 14.00 paiku kuskil poole tunni jagu.See imeliselt piklupüüdev küünal oli lõunakaares ja päike oli läänes ja mõlemad särasid taevas.Kas see leekiv küünal näitas tänast külma ja lausa tormituulega ilma,ei oska öelda.Täna hommik oli -6.4C ja hetkel -3.5C,kuid tuulega väga jahe ja tänaseks on kogu muinasjutulise härmatise ära puhunud.
Lund imevähe maas,metsaalune lumevaba.

27.nov.härmatis

29.nov."küünlaleegi"kõrghetk
29.nov.hääbuma hakkav küünal koos päikesega aknast pildistatud
30.nov.lumeseis
novembrikuine S."ELF"
Päikeseloojang peale 15.00 tõi imelised kuldsed puuladvad!
Novembri lõpp pakub looduses imeilusaid vaateid.

1 comment:

  1. Küünal on väga äge aga ma ka ei oska öelda, kas tähenduslik või lihtsalt looduse ilu ja vägi

    ReplyDelete