Monday, January 7, 2019

VENE JÕULUD

Täna plaaniga veel üks linditiir tõmmata,avastasin üllatuseks lindistatud alal männi alt kitse magamiskoha-hea turvaline magamiseks ja magus suutäis kohe nina all.On alles tegelased,sellist jultumust näen esimest korda.3 noort taime on kuni lumepiirini söödud,teised veel tagasihoidlikult näksitud.Enne pimedat lähen veel kuhjan neile lund ümber,rohkemat teha ka ei oska.Eks kevad näitab,kas mul õnnestub neid ka suuremaks kasvatada,ellu jäävad kindlasti,aga millistena.
Täna tõmbasin veel tiiru linte ümber,ehk on kehvem läbi trügida ja üle hüpata.Tõstsin juba olemasolevad lindid veel kõrgemale ja allapoole tõmbasin uue lindirea ja panin ka igasugu klõbinaid külge-täielikult VENE JÕULUD!
Ilm tuuline,sajab tihedat lund ja tuiskab.Temp.-5C.


6 comments:

  1. no kas teil siis majas püssi pole ? selline kahju :(

    ReplyDelete
  2. Minu arvates aitab antud juhul ainult terve aia piiramine kitsekindla aiaga või iga taime eraldi võrguga katmine. Ise kasutangi aiast välja jäävate taimede kaitsmiseks just seda varianti. Katmiseks kasutan erineva suurusega võrkkotte ning suuremate taimede puhul ka varjutuskangast. Tüütu on jah, aga toimib. :)

    ReplyDelete
  3. päris hull lugu sul seal! Ilmselt on mõni uus ullike lisandunud.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Teeb ikka seest hõredaks. Mina kasutan võrkudest ja katetest vabade puude kaitseks paksemat seebivett: lahustan seebitükid kuumas vees ja pintseldan okstele ja tüvele. Jaheda ilma korral hangub seep okstele, eks ta aegapisi sula sealt ära, aga siiski püsib küllalt kaua ja lõhn. Selliselt toimetades jääb ära igasugu mässimine ja sidumine, pehme pintsel ulatub ka okste harunemiskohta ja ei kahjusta peeneid oksi. Kui avastan ootamatuid kahjustusi tüvedelt või okstelt, siis olen kasutanud pookevaha vigastatud kohtade määrimiseks, vaha õli lõhn on peletav.

    ReplyDelete
  6. Kas paari liikumisanduriga lambi paigaldus oleks lahendus? Nad ju ööloomad, eelistavad pimedas liikuda.

    ReplyDelete