Wednesday, April 29, 2020

PISIKESTE TULEMINE

Eile ja täna õhk jäiselt jahe ja päevane temperatuur pole üle +5C tõusnud.Eile sadas päev läbi vihma,küll udutas,küll tuli tihedamat sadu,aga maa sai korralikult kastetud.Kui veel soojaks ka läheks oleks elu "lill"!
Jäädvustan tänase jaheda ,või õigemini külma ilmaga oma kaktuste tärkamise ja elu tänaseni ajaloo jaoks,et oleks kõik jäädvustatud.Täna kaks korralikku rahehoogu lisaks.
Eks üleeelmine aasta sai juba näpud roheliseks selle kaktuste külviga ja seemikudki talvitusid ilusti õues kuiva katte all,siis oli suur tahtmine veel külviga proovida.
Sel aastal sai 2019 aasta lõpus tehtud seemnete tellimine Succseedsist,valisin ainult seemneid millel oli märge winterhart-sai mõningaid Echiniceruse sorte Opuntiaid ,Maihuenia pataconica ja Cylindropuntia spinosor tellitud.Silma jäi ka paar Escobariat.
Külviga alustasin 23 veebruaril,ikka tuppa ja krõpskotti.U.Kajalt saadud osad seemned külvasin kasvuhoonesse ja kasvuhoonesse sai ka pooled Opuntia,Maihuenia ja Cylindropuntia seemnetest külvatud.Õigemini küll oma talvel K-rautast tellitud soodsasse kileriiulisse,mis sai spetsiaalselt kaktuste jaoks ostetud.Tavakasvuhoones jääb kitsaks,sest mõeldud ikka kasutaimedele.
Tärkamine toimus järk-järgult  28.veebruarist alates ja veel siiani ootan kasvuriiulis tärkamisi.
Idanemine Echinicerustel ja Escobarial väga hea,Opuntia,Maihuenia ja Cylindropuntia siiani vilets,igat ainult paar taime siiani,aga tärgata võivad ju veel seemned mitu kuud-ootan vaatan.Kasvuriiulis tärkanud veel midagi ei ole,aga hoian silma peal.Sel aastal saab katsetatud külvi siis kahte moodi,nii toas kui kasvuriiulis.

 Seemnete tärkamine ja taimede areng on üks põnev maailm minu jaoks ja praegu on selle kõige jälgimiseks ka piisavalt aega.Eks need okkalised on mulle ikka väga "pähe löönud"eks näis kuidas see katsetus ka edeneb ja meie talvedele vastu peab(loomulikult katsetan ainult kuiva katte all)
Minu mängud okkalistega.

kasvuriiul
talvega maha kukkunud lülid potitatud
külvid
Külvid terve aprill kasvuhoones kastiga-suurema öökülmaga katteloor peal

6 comments:

  1. Ohjummel kui põnev! Isegi pildi pealt on nii tore vaadata kuidas kahe idulehe vahelt hakkab kaktusetita arenema. Või siis kerakese otsast. Edu-edu-edu!

    ReplyDelete
  2. Paistab, et sa oled asja põhjalikult ette võtnud. :)

    ReplyDelete
  3. Väga põnev! Tervist "lasteaiale"!

    ReplyDelete
  4. Väga vinge :) ma ei kujutanud ette, et kaktus sedasi lehtede vahelt tuleb, äkki on siis ikka mul ka need 2 Californlast kaktused ja mitte mingid muud sukulendid. Rõõmsat kasvamist tibudele :D

    ReplyDelete
  5. Meie uus kaktuste ekspert:) Igatahes väga põnev askeldamine. Ja kindlasti leiad sealt uusi ja huvitavaid tulejaid, kes meil vastu peavad ja uhkeldada saavad.

    ReplyDelete