Sunday, May 3, 2020

LEHEKUU ALGUS

Mai algas soojemalt,päevased temperatuurid on esimestel päevadel tõusnud +15C ja üle,päikegi näitab end.Hetkel öökülmi ei ole,loodan,et aprill lõpetas oma naljad ja nüüd mais saabuvad ka soojemad ilmad.Eile oli meil päeval lausa +18C ja õhtupoole ja pool ööd sadas vihma ning täna hommik oli tänu soojale vihmale paljud nuppus olnud õied avanud ja rohigi rohelisem.Rohelisi leheotsakesi on ainult varastel tärkajatel,kased endiselt ei roheta ja ootavad aega.Täna ööga on paar varast ploomi oma õie avanud ja aprikoosi roosadest nuppudest on ka mõni avanenud.
Kasvuhoones tomatitaimed endiselt istutamata,katan ööseks.Esimesed viinamarjapungad kasvuhoones näha.Üldiselt kevad vindub,hommikul korjasin tigusid,kes olid niiskusega liikvel ja siis me koos partidega koos paterdasime teojahis,mina taimede vahel nemad metsa ääres.
3 mai hommik aias ja kasvuhoones.
P:J MEZITT alustab varsti
Primulae marginata "Lemon Sorbet"
Erythronium hybrid"Kondo"alustab
Erythronium dens-canis"White Beauty"

4 comments:

  1. Minu kõrvikpriimulad ei ei näita veel mingeid õiealgeid. Teil on kevad ikka eespool.
    Aga vindub hirmsasti tõepoolest selleaastane kevad. Sattusin möödunudaasta tänase päeva pilte vaatama: ilus rohelus ja puudel lehed suhteliselt suured juba.

    ReplyDelete
  2. Aga öösel oli meil miinimum +10 C ja hommikune pilt ikka hopsti hoopis teine. ma loodan ka, et aprillinaljad jäävad aprilli ja mai ikka lehekuu mõõdu välja annab.

    ReplyDelete
  3. Meil ka juba rohetab rohkem, peale ühepäevast sadu ja nüüd olnud soojemaid päevi. Aga Sul seal ikkagi varasem. Armsad priimulad!

    ReplyDelete
  4. Tigusid on sel kevadel kohutavalt palju, suuri ja väikeseid.Nendega saab veel häda ja võitlust olema.
    Kaua Sa aprikoosi juba kasvatad? Kas edeneb hästi? Võiksid temast mõnikord kirjutada! :)

    ReplyDelete