Saturday, May 23, 2020

LÕPUKS OMETI

Täna lõpuks ometi pika ootamise järel ilus päikesepaisteline päev,lõrts ja rahe ununesid kohe.Hommikul oli meil veel 0C ja maa kohati kergelt kahutanud,päevane temperatuur kerkis meil +19.4 C ja päike,päike!
Istutasin täna oma tomatid lõpuks kasvuhoonesse ja ka kurgid ja suvikõrvitsad said maha.Kapsa ja kaalitaimed istutan järgmise nädala alguses.
Varane kartul üleval ja hernele on vaja varsti keppe panna,imestan isegi et selle külmaga nii ilusti katteloori all kasvanud.Porgand ja punapeet ning maitsetaimed ka ilusti üleval.
Lubatakse soojemaid ilmu ja lähiajal öökülma oht möödas,kui kauaks seda küll ei tea,aga viimane aeg oli tomatid ära istutada,varjutan veel katteloorida mõne päeva.
Sain oma tubli toakurgi ka kasvuhoonesse viia,sel aastal olen saanud üle 10 kurgi+need mis veel küljes.Potis oli 2 taime.Esimese suvikõrvitsa sain  täna ka kotletina praadida-oh kui hea oli! Üks väike ka veel uuesti küljes,pott kasvuhoones katteloori all juba paar nädalat,varem toas.Toas tasub varakult suures potis jamada,saab varakult esimesi vilju maitsta.Külvasin 11.veebruar mõlemad,nii kurgi kui suvikõrvitsa.
Tänu Aidi toodud juuretisele ka iga nädal omaküpsetatud leib laual,hetkel küll ahjus.

Võtsin 3 suuremat kurki enne kasvuhoonesse viimist veel ära homseks salatiks
kõik taimed õitsevad ja osadel väikesed tomatid küljes
suvikõrvits mutlšitud
hernes

5 comments:

  1. Varajane saak sul küll :)

    ReplyDelete
  2. Väga viis! Kas kurgile ja suvikõrvitsale toas lisavalgust ka andsid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei andnud lisavalgust,olid lõunapoolsel aknalaual

      Delete
  3. Teil on seal ilmselt mõnus soojatasku tänu metsale. Nii tore on vaadata, kuidas teil "troopikas" taimed teistmoodi kasvavad. Väga ilus tarbeaed!
    Tundub, et hallad on läbi, algab ilus varasuvi.

    ReplyDelete