Saturday, July 11, 2020

OKKALINE TÕBI

Mind on tabanud korralik okkaline tõbi,õigemini kui päris aus olla siis on tegu juba vana haiguse uue ja hullema ägenemisega.
Millalgi sai tellitud Saksast Aavikuemanda vahendusel Eve P.ajal ka korralik kollektsioon,mis hukkus 2015 aastal v.a Opuntia fragilis"Smithwick" ja väike jupike O.phaecantha "Orangede"mis küll aegamööda kosus,kuid ei ole veel siiani õit näidanud.Kõik olid siis katmata kujul,kuid pidasid ainult 2 talve vastu.
Nüüdseks olen püüdnud taastada oma kaktusekollektsiooni nii ostetud uute taimede,kui seemnete näol.Talveks plaanis kuiv kate peale,enam ei riski.
Sel aastal said mõned potitatud maha kukkunud Opuntia fragilis"Smithwick" ja  Opuntia fragilis LZ 343 taimed Virtuaalses taimelaadas maha müüdud mida ei osanud enam kellelegi pakkudaa, ikka selleks et uued saaksid tulla.Endalegi üllatuseks läksid nagu "soojad saiad",ju siis kasvav trend meil järjest soojenevas kliimas.
Ja uued tulid,nii nõned Eesti siseselt kui väljastpoolt.Tellisime sõbrannaga (tema blogi Hobiaed)kahesse 8 sorti https://www.kakteen-haagest ja jagasime nii et 4 originaalpotti kummalegi ja siis 4 lüli teise sordist jagasime ja juurutame.Nii sai 8 sorti kummalegi.Oi seal oli veel palju,mis kripeldama jäid.Taimed olid suured ja ilusad nagu pildil.Olin seda lehte uurides,nagu laps kommipoes!
Nüüd veel vaja oodata kui päevaliiliad ära õitsevad ja siis saab kivila laiendus nende asemele tehtud,kuhu nad istutada saan.Selle aasta suurprojekt!Loodan,et saab ikka valmis.
Nende paremal asuvate päevaliiliate asemele tuleb laiendus ja sinna peab ikka neid mahtuma
Kaktused ajaloo jaoks jäädvustatud tänasel väga tormisel päeval.

Selle aasta tellimus
Siin Kakteen-Haagest tellitud suured taimed
Siit sõbranna taimest lüli
Vanas kivilas õitsemine
õitsemine oli rikkalik sel aastal
Eelmisel aastal sai juba väike laiendus tehtud männi alla,kuhu sai istutatud mõni uus sort,mis BA  ja Taivilt saadud ning ka paar aastat tagasi Saksast tellitud koos seemnetega ja istutasin ka oma külvi seemikuid,ning mõned maha kukkunud lülid.
Cylindropuntia viridoflora talvitus ilusti katte all
talvitunud oma seemikud teevad tittesid
O.polyacantha Wallace Kansas
Taivilt saadud lülist ilus taim
Opuntia fragilis "Freiberg"maha kukkunud õis 
Isekõndiv lüli
Ja kuidas see lüli siia sai on tedmata,aga ju siis peab seal olema  kui ui õit näitab


Selle aasta väike uuendus näpuharjutuseks enne uue valmimist,sinna kolisid varasemalt tellitud Maihuenia poeppigii ja muud vahetuse käigus saadud lülid


Ka oma külvi tited näitavad arengut ja ehk järgmine aasta õnnestub maha istutada.
Cylindropuntia viridoflora seemik alguses

Cylindropuntia viridoflora areng
Maihuenia pataconica areng
opuntiate külvi tited
Echinocereus külvi kevadised tited mis endale jäid. peale jagamist

Neil tuleb hoolsalt silma peal hoida,sest tigudele nad meeldivad.

eelmisel aastal teo poolt söödud lüli kahjustus
Hetkel hakkab õitsemine lõppema,on veel viimased õied selleks aastaks
O.polyacantha liik
Opuntia fragilis "Freiberg" lõpetanud õitsemise

No comments:

Post a Comment