Wednesday, September 2, 2020

ÕHUS ON SÜGISHÕNGU

 Septembri algus kulgeb sügiseselt,ilmad pilvealused ja paar vihmahoogu ka päevas.Temperatuurid +16C kuni +20C,ööd on olnud alla +10C.

Lapsed on koolis ja pesamuna veel viimast aastat lasteaias ja läheb ka eelkooli korra nädalas,nii et kõik on koolilapsed.

Täna sai pohlil käidud ja marju on palju.Ilm oli ilus ja mõnus metsaskäik,oi kuidas mulle meeldib metsas käia ja eriti kui metsaalune on ilus ja kanarbikud täisõites.Loodus on sel aastal helde,oli mustikaid ja pohla saak ilus ning tundub ka et jõhvikaid on.

Nii nagu ütlesin on marju palju,punetab-rõõm korjata.Ämbrid said nagu võluväel täis ja ka kaasas olnud kilekott,viimati oleks hullusest ja hasardist veel korjanud,aga siis nägin kännul ussi ja kogu lool oli lõpp.Marjaisu oli korraga läinud ja koju,hea,et tõi mõistusele,olgugi et oli nastik.

Ilusaid punaseid metsavaateid nii maoga kui ilma.










Natuke jõhvikaid ka

tänane saak

Kodus aga jälgin aknast kuidas kull maa sees oleva herilasepesaga võitlev,ju kõht tühi ja hiiri vähe ja kõlbavad ka herilased.Alguses arvasin,et noolib õunu ja on veganiks hakanud,aga lähemal vaatlusel näha,et õunapuu all on herilasepesa,nii lausa paaril päeval.Aga on erk tegelane ja kahjuks pilt natuke udune.





Ja ikka hoidistelainel-vana hea Toome salat.Homme plaanis pohlad ära puhastada ja siis õuntega pohlamoosi ja sügavkülma ning osa aurutan mahlaks.Lapsed saavad oma noosi ja panevad sügavkülma



1 comment:

  1. Imeilus! Sel aastal on tõesti palju pohli. Ma käin iga päev peaaegu neid imetlemas oma kõnniringil. Sa oled küll nii vapper olnud, nii palju korjanud! Mõnusat maiustamist!

    ReplyDelete