Sunday, January 24, 2021

JAANUARISULA

16.jaanuar tõi meile külmarekordi,kui temperatuur langes -22.4C.Oli karge ,näitas isegi päikest ja lumi krudises mõnusalt jalgade all.Päeval ka üle -17C ei kerkinud vaatamata päikesest.Edasi hakkab temperatuur tasapisi tõusma ja 21.jaanuaril sajab jäävihma,temp.-3.3C ja 10 cm lund.Kitsekestel oli raskusi jääkoorikuga.
22.jaan.juba plusspoolel +3C ja lumi sulab silmnähtavalt.
Tänaseks on lund lagedal piisavalt,kuid metsa alune peaasgu lumest paljas ja teed jääs.
Täna hommikul kohvi juues jäi silma puukoristajate paar,kes vilkalt käisid kuldnokapuuri koristamas.Tavaliselt olen seda näinud märtsis,aga nüüd 24.jaanuaril tundus väga imelik.Kas suur sula on neid segadusse ajanud või ongi talv otsas.Loodan ise ikka veel talve jätkumist,lihtsalt sula ajas nad ärevaks.Lubatakse ka veebruaris talve jätku ja lausa külma aega veel märtsikuussegi.Eks seda näitab aeg,aga püüdsin jäädvustada seda toimingut aknast.Puuri all näha vana pesa materjali,mis puurist välja pilluti
Endalgi suure sulaga kevad hakkab meelde tulema ja kas igavusest sortisin seemneid ja tegin ka paar tellimust.Kiiresti jõudsid kohale,lausa paari päevaga.Üks pakike veel kaugemalt tulemas,aga sellest siis kui kohal.Külvini läheb veel aega.

1 comment:

  1. Oi, jah, seemned. Peaks ka mõtlema vist :) Eile öösel sadas nii paksu vihma, et arvasin kogu lume hommikuks sulanud olevat. aga õnneks ikka on lund veel piisavalt.

    ReplyDelete