Friday, February 26, 2021

VEEBRUARI LÕPP KOOS ESIMESTE ÕIENUPPUDEGA

 Veebruar hakkab lõppema,paar päeva veel puudu.Tänase ööga on lumikate väga paljudest kohtadest jõudnud ära sulada ja kui eile olid veel õied lume all,siis täna juba nähtavad.Kivila ja roosid on veel lumes.


Ei saanud ka mina aias koos fotokaga tiiru tegemast,e neid kõige esimesi piiluda ja ka jäädvustada.Kuigi arvan,et kevadet on ikka veel vaja oodata,aga hea on ka vahepealne lilleline peatus teha.

Veebruarikuu saan siin nii kokku võtta;

Algas väheses lumesajus ja -6C,ilm võttis järjest talvisemad tuurid-oli lund ja oli külma,jäävihma,vihma imevähe päikest ja ka lume alt välja sulanud õienuppe!



3.02 tuli maha korralik lumi

6.02 temp.-23C päike,10.02 -24C, 18.02 hommikul -26C ja see ka meil madalaim temperatuur.

21.02 hommikul läks sulale,

23.02 jäävihm. ja lumi sulab iga päevaga.Lubati ka Sahhara kõrbeliiva,kuid meieni see ei jõudnud,saime suure libeduse,mis kohati siiani.


25.02 +7.3C udu,pilves


26.02.+4.4C pilves-ülemine pilt eile,alumine täna samast kohast-ööga on ikka palju sulanud selle soojaga,ka öösel olid plusskraadid.



Ilmast siis niipalju,aga viirus möllab suurtel tuuridel-iga päev lisandub juba üle 1000 uue positiivse,uued haigestumisrekordid!Täna lausa 1200 uut juhtu.Etna näitas oma võimu 19.02.

Ise oleme õnneks veel siiani terved,kuigi oleme suht kodused ja ka lapsed ei tulnud koolivaheajaks maale,kuigi oleks tahtnud neid näha ja kallistada.Minu pisike on suureks kasvanud ja sügisel juba kooli-küll aeg möödub kiiresti.Tegi suurepäraselt katsed Tallinna Prantsuse Lütseumi.Sügisest on kõik koolilapsed.

Eks märts on veel ees ja kevadeni on veel ikka aega.Ei kibele ka veel väga,esimesed külvid on küll toas tehtud ja tomatid plaanis naistepäeva paiku külvata.Seemned tellitud ja plaanid tehtud,mis sordid külvan.Seni laisklen veel,ega rohima veel ei kipu ka-viimasel ajal olen seljavaluga hädas ja juba kevade ees väike hirm.Loodan,et kevade saabudes aiahooajaks saan ka sellest jagu.











No comments:

Post a Comment