Wednesday, February 3, 2021

VEEBRUARI ESIMESED PÄEVAD

 Veebruar algas väheses lumesajus ja muinasjutuliselt ilusa talveilmaga.Lõunane päike pani lume sillerdama nii metsa kui kogu lume. Hommikul -6,päeval -1C. Eile õhtupoole algas vähene lumesadu ja hommikuks oli lisandunud kuskil 10cm lund.Päevane temperatuur -4C.Sai jälle terve hommikupoolik lund lükatud.


Lund on praeguseks päris palju,roosid peaaegu tänu lume rookimisele üleni lume all,lagedamatel kohtadel 30-40 cm lund,metsa all vähem,sest puud võtavad lume enda kanda.Täna lausa mõõtsin lume paksust,tundus silmale kohati veel rohkemgi,aga tegelik näit meil üle 40 cm ei ulatunud.Nädalavahetuseks lubatakse jälle krõbedamaid miinuskraadae(-20) Õnneks on taimedel korralik lumetekk peal.Ei julgenud rododelt ka lund ära ajada,ehk kaitseb ka külma eest ja et ei suru oksi väga maadligi.Kõrvalhoones ,kus talvituvad osad kaktused pottidega on ka püsivad miinuskraadid(-2C)ja on ilusti talve vastu valmis.

Metsas on hetkel nii ilus,et iga päev teen väikese jalutuskäigu lumises metsas.

Koroonalainel kõik endine ja viiruse vähenemist pole märgata,ikka koduselt ja ainult väga vajalikud käigud-ohh,millal see küll kõik lõpeb!Juuni keskpaigaks julgesime alles muretseda teatripiletid,sel korral Estoniasse "Luikede Järv",ehk ikka õnnestub minna,nii tahaks juba midagi ilusat hingele!

Eks tervis ka tasapisi jupsib,kas suurest laisklemisest või vanadus,aga selg ja parem puus tuletab ennast üsna sageli meelde.

Toas tegin tšillikülvi,omal olid veel alles paari aasta vagune tšilli "Skorpion"seemned ja tütar saatis ka mingisugust krihvtist tšilli sorti veel.On ju nad pika kasvuajaga ja kurkide marineerimiseks on ikka juba saaki vaja,nii et näpud said mullaseks.Tubane lugemine ka hetkel "jäine".








No comments:

Post a Comment