Tuesday, June 29, 2021

JUUNI JA ROOSID

 Juuni saab tänasega läbi ja terve juunikuu võib lühidalt kokku võtta-VAHEMERELINE ILM

Purunesid kuumarekordid,meil kõige kuumem 23.06 mil temp.näitas vilus +35.9C Ja neid üle + 30C päevi ei jõuagi kokku lugeda.Korralik suvi!Õnneks saime ka korralikult kastetud jaanipäeva õhtul paduvihma ja jahutava rahega,ning öösel andis veel kastmislisa ning veel 25.06 öine korralik äike suure tulemängu ja müristamisega öösel.Siis paar päeva sooja(+25C),kuid pilvealust päeva ja eilsest jälle päike ja +29C.

Üldiselt olen ilmaga rahul,kuigi kuumus ja kuivus tegi natuke liiga ka,jõudsin oma 3 nupsikut kivirikku ära kõrvetada kivilas ja kahju neist.Eks ise ka süüdi -oleks pidanud kastma hakkama varem,mul ju kivila lauspäikeses ja põrgukuumus.Kaktused mõnulevad sel aastal,saavad oma kõrbekliima kätte.

Roosid alustasid õitsemist juba enne jaanipäeva,hetkel täisõites.Talv ei olnud neile soodne,kevadel oli vaja päris madalalt tagasi lõigata,kuid kõik elus.Pikk jahe kevad.Siis tuli juuni oma kuumalainega ja kohe tekkisid lehetäide hordid-tapsin ja pritsisin neid nõgeseveega,kuid ikka ei aidanud.Üle mitme aasta tuli mürgitada,et nendest lahti saada.Roosid sel aastal tunduvalt madalamad ja ka mitte nii õiterohked.

Jäädvustan ajaloo jaoks oma väikese roosiaia juunikuuses kuumuses.Pildid 29.06 tehtud telefoniga 















1 comment:

  1. Iga ilma jaoks on taimi- põhjamaised pojengid, pehmemat talve armastavad roosid ning lõunamaised kaktused. Ei saagi korraga igaühele meele järgi olla, aga minu jaoks on juuni ikka liiga palav ja kuiv. Mul pole ka kaktuseid ning vihma oli meil ikka väga vähe.

    ReplyDelete