Thursday, December 9, 2021

KÜLM ON

 Tänaseks on see "hilissügisene"külmalaine nädala kestnud.Ametliku talve alguseni on veel 11 päeva.Külm on!Ei oleks osanud arvatagi,et detsembri alguses selline külmalaine tuleb,õnneks lubatakse nädalavahetuseks juba nullkraade.Õnneks on lumi maas ja taimedel korralik lumetekk peal.Ise kütan-kütan ja kütan.Eks meil ju ainult ahjuküte ja iga päev vaja 3 ahju+ pliit kütta,loomulikult aega mul on ja päris mõnus toas sooja ahju ääres istuda ja aknast imelist loodust nautida.Eks lugemine kuulub ka selle juurde.Õnneks ei ole me veel nende uhkete soojuspumpade ohvriks langenud ja tänaseks oleme ka hirmkallitest elektriarvetest prii.Teeme aga metsast puid ja kütame ahju!Selle külmaga tegelikult ei tee ka puid vaid jalutan lumises ja külmast krudiseval lumel ning imetlen loodust.

Eks ikka ajaloo jaoks jäädvustan detsembri alguse külmalaine,hea hiljem vaadata.Eks ma millalgi blogiga algust tehes andsin endale lubaduse,et iga kuu vähemalt üks postitus ja olen siiani sellega hakkama saanud,vahepeal liialegi läinud-eks näeb kuis edasi!

4.dets.algasid krõbedamad temperatuurid

4-5 dets.-14.7C--15,7C

6.dets hommikul-18C ja õhtuks -24,7C

7.dets.varahommikul -27C,päev läbi -23-25C

8-9 dets.hommikul -15C ja päev läbi selle ümber,täna langeb termomeetri näit jälle ja kella 16.00 ajal -20,8C

Külm on ka kitsekestel,vaatan aknast kuidas nad end päikesepaistel soojendavad.

Kõige hullem on see,et rododele jäi varjutuskangas panemata ja loodan,et päike neile liiga ei tee.Selle külmaga ei ole tahtnud lund kinni sõkkuma ja lehtedelt lund maha ajama minna.Hoian pöidlaid,et päike neid ei jõudnud kahjustada,maapind peaks alt sula olema-sellele olengi lootnud.Eks kevadel on näha.Kui nüüd soojemaks läheb ja lund vähemaks sulab siis pean kohe kindluse mõttes varjutuskanga ära panema.

Mõned pildid





kitseke end päikese käes soojendamas


2 comments:

  1. Sinu järjekindlus blogimisel on väga tänuväärne, olen usin lugeja, aga närb kommenteerija :)

    Külmaga lohutan ennast ikka, et see kestab tavaliselt vähem kui suvine põud, samas teed ja tänavad on praegu heas seisus, kui hakkab sulatama, siis ...

    Päike käib nii madalalt, et ega tal pole kevadist väekust, vaevalt et jõuab kuivatada.
    kitseralli on meil ka käima läinud, täna hommikul vaatasin, kuidas põõsapeenras muigutavad, seal mul veel peletuspotte pole, aga nädalavahetusel kindlasti panen.

    ReplyDelete
  2. kuidagi külm on jah. Kui endal metsa siis on õnn õuel, meil poleks vahet kas puud või elekter aga ega pumpa nii palju pale, et väga hea oleks panna ei julge küll. Aga ilus on, nii ilus, et võib lõputult nautida. Koduste maanaiste eelis. Ma usun ka, et praegune päike ei jõua midagi teha, ära muretse.

    ReplyDelete