Thursday, March 17, 2022

KOLM PÄEVA ENNE KEVADE ALGUST ÕUES JA TOMATIKÜLV

 Viimase pooleteise nädala märksõnaks on PÄIKE!


Kohe rõõm selliste ilmade üle.Päeval päike ja plusskraadid,öösel miinuskraadid.Lumi sulab kuid visalt,hing ootab kiiremat sulamist.Aga õitsemist juba ikka on.Sel aastal on kuidagi teistmoodi need lumevallid ja sulamine.Tavaliselt sulab mul kivila kõige esimesena,sel aastal lumi peaaegu läinud,aga taimed jää all vangis.Puistasin neile tasapisi sinna tuhka,et kiiremini sulaks ja uuelt tulbipeenralt pildusin lume laiali,sest sulavesi oli jõudnud juba selle päikesega lume alla jääkihi tekitada.




Alpikannid on välja sulanud ja õitsevad,viimane lumevangist pääsenud veel nuppus.




Iirised ka enamus õhukese jää all vangis.Rõõmu teeb uute lumeroosi seemikute õienupud.Kõik ei näita veel õit aga mõnda juba näeb.Eks siis ole näha kui sarnased nad emataimele on.Seemned olid naabrinaise tellitud ja minu küvatud https://www.barnhaven.com/hellebores/hellebore-seeds/kollektsioonist.

Lund on veel aia üldpildis piisavalt ja lume ja jää all vangis palju taimi,loodan et ei saa kahjustada.

Mõned temperatuurinäidud ka.

12.märts öösel siiani kõige külmem -14.8C,päeval 0C

16.märts kõige soojem päev +12.2C keskpäeval

Külv käib juba pikemlt ja täna külvasin veel viimased erilised tomatid.Tänan veelkord saatjat nende eriliste sortide eest,külvasin igast 1 seemne,loodan et tärkavad ilusti.Ei tahtnud raisata rohkem,sest sel aastal on ruumipuudus kasvuhoones garanteeritud.

Mõned külvi ajad ka:

Paprika,tsilli ja tomat "Tiny Tim 3 s ja Luffa-6.veebruar




Tomat Cindel 5 tk ja Beta Lux-3 s-16 veebruar

Tiny Tim näitab juba õienuppu


Tomat-Rally,Malle,Black Cherry, Indigo Rose,Pear Drops,Ananas,Lemon Boy,Chrismas Grapes,Pokusa ja Hector-kaks esimest 10 s teisi 2-3 s.



Tomat-Black Strawberry,Mar Azul,Estonian Yellov Cherry,Violet Jasper,Artisan Blush Tiger,Peppermato,Green Pear,Blue Pitts,Mini Roma -1s





Salat,till porru,füüsal,lehtpeet-7.märts




Rubra plena näitab juba õiepunga

Transilvaania sinilill pooleldi hanges







3 comments:

  1. Nii kena vaadata, teil on kevad juba täiega kohal. :)

    ReplyDelete
  2. usinal aednikul on kevad ikka juba täies jõus, vähemalt toas aga sul on aias ka ikka juba palju õisi, mul ainult lumikellukesi ja lumekupp, alpikannid ei kõssagi millegipärast

    ReplyDelete
  3. Sinu alpikannid on ikka fantastilised! Imetlen neid alati!

    ReplyDelete