Sunday, March 6, 2022

KUUS PÄEVA MÄRTSI

 Märts algas päikesliselt ja lumi sulab päikese käes silmnähtavalt.Päevad plusskraadides,ööd külmad.Kõige külmem meil eile hommikul,mil termomeeter näitas -10.8C. Täna juba vahelduv pilvisus ja hommik -1C,päeval +4C ja hetkel tuli ka päike välja.

Õisi lisandub iga päevaga ja lumepiir kahaneb,kuigi kohati on lund ikka veel väga palju.Metsa-alune on lumevaba,kuid ühtegi sinililleõit ei leidnud veel.Kohati lumehanged veel "nabani",mis rohkem varjus.Lumi jäine ja tihe ja kui päike otse peale ei paista siis visa sulama.Kivila on veel kohati paksu lume all,sinna tuiskas korralikud hanged,mõni suurem kivi vaid lumevaba.Iirised jääs,aga see hakkab tasapisi juba sulama.Aga kevadist linnulaulu on!

Täna külvasin tomatid,paprika juba aknalaual kasvamas.Käisin ka kasvuhoones ja külvasin sinna salati,tilli,peterselli ja natuke porgandit.Kevad täies hoos!


Sel aastal toimub ka Sigulda Lillelaat,Inga just saatis mailile reisikava,nüüd mõtlen kas minna või mitte.Hing tegelikult väga tahaks üht ilusat kevadist ainandusaja algust.Vaatan,kuidas kõik siin maailmas edasi kulgeb.

Koroona kulgeb ka endiselt kuid hetke tähelepanu on mujal.Õnneks oleme siiani veel terved,välja arvatud minu seljavalu.Sõda Ukrainas kestab juba 11 päeva ja see teeb tuju kehvaks ning  kevadrõõmu ja esimesi õisi nautida täie rinnaga pole lihtsalt tuju.Loodan,et see õudus varsti lõpeb.

Märtsi alguse jäädvustus
















2 comments:

  1. sul on ikka juba täitsa palju õisi, minu varakevadised on sel aastal valdavalt jäänud tuisuvaalude alasse ja ikka veel lume all. Selles on sul õigus, et sellist täit ja sügavat rõõmu sellest kevadest ei ole, ei saagi olla.

    ReplyDelete
  2. Oh, juba päris õiemeri. Meie kevad laseb ennast veel oodata.

    ReplyDelete