Saturday, July 2, 2022

PORTUGAL 6 OSA

 21.juuni hommik tuuline +20C.Lähme katamaraaniga ookeanile rannakruiisile mööda maalilist lõunarannikut vaatama koopaid ja järske kaljunukke.Kõik lainete poolt aastatuhandete poolt kujundatud ja siis edasi rohkem avaookeanile delfiine otsima.

sadam


Katamaraanil vee peal oli päris külm,sai sallid pähe seotud ja Looreke lausa rannalina sisse mähitud.Paat kihutas nii,et vahused lained lendasid üle peade-Vinge sõit!



Kaldaääres sõitis tasakesi ja tegi pildistamispeatusi huvitavamate kaljukujude juures-ühe juures hakkas giid järsku laulma Biitlite lugu Kollana Allveelaev.

on ju Kollane Allveelaev

Krokodill koos meie vahva giidiga

Veel ilusaid kaldakoopaid ja kaljusid











Koopas sees,ainult valgus paistab


Tuli välja,et selle kalju nimi on saanud Biitlite laulust,ja oli tõestoi kollase allveelaeva moodi,siis jälle krokodill või Triumfi kaar.Sõisime paari suuremasse koopasse,väga eriline.Kui ranniku ümbruse tuur tehtud ja ilusamad kohad vaadatud,siis paat jälle täistuuridel kihutas ookeanikaugustesse,rannariba vaevalt paistmas.



Ja need delfiinid olidki-oli päris palju ja kui uudishimulikud ja kiired nad olid!See oli võrratu kogemus-oma silmaga nende tavalises elukohas looduses vabalt vaadelda-Ohhh!Ookean olevt olnud seal 30 m sügav.










Delfiinid imetletud siis tagasi sadamasse.



oooo,see lõputu-lõputu ookean!


Sadamarestoranis otsustasime teha korraliku Porugali täislõuna,alates eelroast ,praad ja punane vein,magustoit lihtsalt enam siis ei mahtunud javõtsime linnast hiljem jäätist.

eelroog

Mina proovisin ära grillitud kaheksajala prae.Maitses nagu kana koos kalaga,konsistents oli nagu kanaliha sööks.Vaimustusse ei sattunud,kuid oli hea.Tahtsin juba ammu proovid,kuid ikka lükkasin edasi,et ei tea kas julgen proovida,aga üllatav,kõik sõin ära kiitsin ka.Eks punane vein sobis sinna täiega juurde.Uus järjekordne maitseelamus !








1 comment:

  1. Delfiinid! Teil on tõesti imeline reis olnud ❤️

    ReplyDelete