Friday, December 24, 2010

JÕULUD

LEIVATEGU
Olen ikka jõuludeks ise leiba küpsetanud juba paar aastat.Sel aasta.katsetasin kolme erineva sordiga.
Magus jõululeib puuviljadega
Singileib
Jõululeib kuivatatud puuviljadega
Tavaline rukkileib

PUUVILJALEIVA
RETSEPT
1 l sooja vett
leivajuuretis
pruuni suhkrut 3 spl
1 tl soola
rukkijahu 1-1.5 kg(nii et tainas käte küljest lahti tuleb)
leotatud kuivatatud aprikoose ,rosinaid, ploome

ÕPETUS
Eelmine õhtu panna juuretis,vesi ,sool,suhkur ja osa jahu sooja kohta hapnema 12 tunniks.
Hommikul lisada ülejäänud rukkijahu ja leotatud puuviljad
Jätta 2 tunniks sooja kohta kerkima ja siis ahju.Mina küpsetan puupliidi praeahjus kuskil üks tund.Vahepeal niisutan veega pealt.
 Lasen kergelt jahtuda räti all ja siis sööma.Soojalt kõige maitsvam Seisab mitu päeva värske ja pehme,kui enne otsa ei saa.

Nüüdseks on päkapikud oma töö lõpetanud ja nüüd on vaja veel õhtut oodata ja salme korrata.
Üllatusi on nii suurtele kui väikestele.

KAUNEID JÕULE KÕIGILE

1 comment: