Monday, February 28, 2011

TUISUKUU LÕPUS KEVADET OTSIMAS

Veebruar on lühike talvekuu,aga samas nii pikana tundunud.Tänasega on lõpuks läbi see külm ja pikana tundunud tuisukuu.Päike tõuseb päev päevalt kõrgemale ja ta jõud on järjest suurem. Hommikul oli meil veel -15.8 külma,mis päikese tõustes järjest tõusis.Õhtuks 17.00 oli -5.8.
Päike metsataha loojumas
Veebruar jääb meelde külma ilma poolest, kuigi kuu alguses oli ka sulailmu.

 8 veebruar sadas vihma ja +0.4
18 veebruar väga külm  -31,2

Sellised olid hommikused temperatuurikontrasdid--kõige kõrgem ja kõige madalam temperatuur Elvas.
Kuigi hanged endiselt aiakõrgused on tunda kevade saabumist.
Täna töölt tulles loojus päike nii ilusti metsa taha ja tekitas juba tõelise kevadetunde.
Ka päikesepoolsel kraavinõlval oli näha esimesi pajuurbi.



Tänased ilmauudised:Legendaarne saksa ilmateadlane  Wolfgang Röder lubab meie piirkonda superkuuma augustikuud.Kas uskuda?Aga selle külma järele on hea soojast ilmast unistada!


Võtsin fotoka ja käisin kevademärke otsimas.







Päike on jõudnud puude ümber ringid sulatada
Männi kõrval asuv kuusk on okkaid ajanud
Lumemütsid sulavad
Pajuurvad piiluvad
Tiigijääl on veel paksust küllaga, eile tehtud auk on uuesti jäätunud
Salat aknalaual

4 comments:

  1. Ma vist ei leiaks oma tiigijääd lume alt üleski :D.

    ReplyDelete
  2. Märke juba leidub jah. Aga pajuurbade loost ma ei saa hästi aru (ehkki seda mainivad teisedki), sest meiekandis võib neid urvakesi juba sügisest pajudelt leida ja sõbrad tõid meile neid vaasi aasta esimesel hommikul ka.

    ReplyDelete
  3. Kevad on kuskilt tulekul, eelkõige annab sellest märku puittaimede koore värvuse intensiivistumine. Köögikata- kellelgi ei tule pähe puid ja urbi täpsemalt sügistalvel vaadelda:)

    Elva on meie juurest vaadeldes 25 km raadiuses alati üks külmemaid kohti, sealsed aiad saavad ka hiliskevadiste öökülmadega kõvasti pihta. Meie miinimum oli -29,8C

    Ja ärge hirmutage, seda suurt suvekuumust ma küll ei ihale. Õnneks olen ma hästi varustatud korraliku konditsioneeriga, aga õue tahaks ju ka ikkagi:)

    ReplyDelete
  4. Muutsin oma comments tausta,aga olen kuskile linnukese tegemata jätnud,aga kus seda ma miudugi ei märka kohe.Pean ise kommentaarid avalikustama.Õhtul hakkan täpsemalt uurima,aga kõik jõuavad ilusti kohale.Kui keegi oskab öelda kuhu linnuke veel teha, et kohe avalikuks tuleks oleks väga tänulik.

    ReplyDelete