Sunday, September 25, 2011

KULDNE SÜGIS

Kuigi sügis algas juba mõned päevad tagasi, siis ilm endiselt soe.Meil ei ole veel öökülmagi olnud.Kasedki enamuses rohelised, kollast sügise kohta vähe.Vahtrad ei näita ka veel oma sügisvärve.Täna tõeliselt ilus sügispäev,temperatuur lõuna ajal +18--nagu suvi.Aias toimetades aga oli kuulda ja näha haneparvesid.Lendasid suhteliselt kõrgelt.
Täna sai veel viimased talveõunad ära korjatud ja muru niidetud.Tahaks loota, et viimast korda sel aastal.Tehnikagi sai talvekorterisse pandud. Sai ka metsas seenel käidud.Leidsin isegi veel paar väikest kukeseent.
Veel eelmisel nädalal oli äike-meil 19 sept. ja Tallinnas 23.sept tugev äike.Pööripäeva tuul oli ka läänest, siis peaks ilus ja pikk sügis tulema.Talve küll ennustatakse külma ja lumerohket.

Kollane domineerib looduses:







3 comments:

  1. Ilus ja soe on tõesti. Aga kui erinevad on aiad, meil on ülekaalus rohelised ja punased toonid.

    ReplyDelete
  2. Meil seevastu on kased juba enamasti raagus. Saared muidugi ka. Ja muru kõhiseb maha pudenenud vahtralehtedest.... aga aega nende riisumiseks hetkel ei ole.

    ReplyDelete
  3. Mul mees "riisub" muruniitjaga langenuid lehti :))) Täitsa ilusti võtab (kogujasse) ka plaaditud pinnalt ja seda peenestatud lehesodipole vajagi komposteerida vaid võib kohe mulda kaevata.

    ReplyDelete