Monday, December 26, 2011

JÕULUPÜHAD 2011 a.

24  detsember
24 dets. jõululaupäev- Lund imevähe maas.Hommikul -1.7 ,mis päeva edenedes aina tõusis. Lõunaks +0,3 ja udutas vihma, ja teedel kiilasjää.
25 .dets.- Ööga oli lisandunud veel mõni millimeeter lund. Hommikul -0,8. Igaljuhul oli lund nii palju muru peal , et lapsed said esimese kelgusõidu teha.Iga kord pidi ainult uuest kohast sõitma, sest roheline maa jäi järele! Oh seda lõbu! Õhtul tõusis tuul, mis ööseks paisus tormiks.
26.dets.Torm PATRICK täies hoos.Öösel jõudnud ka pahandust teha.Elekter ära, mis küll õnneks mõne tunni möödudes tagasi tuli.Metsas  kolm puud  murdunud, roosidekatteks pandud kuuseoksed mööda ilma laiali ja oksaprahti kõikjal.Kogu eilne lumekirmes kadunud ja temperatuur +8,2, isegi päikest oli korraks näha.
26. dets. hommikune vaade
JÕULUSTOLLEN
Selle aasta jõuludeks küpsetasin Saksa jõulukeeksi e.STOLLENI.Inspiratsiooni sain just Münchenist, kus kõikjal juba stollen müügil oli. Koju tulles hakkasin ise retsepti otsima ja googeldades leidsin väga vahva toidublogi SÖÖME SILMADEGA ,mille väga põhjaliku õpetuse järgi tegin, lisades ise veel juurde kuivatatud kirsse ja suhkrustatud ingveritükikesi. Suhkrut peale aga raputasin tunduvalt vähem ,sedagi oli palju. Väga hea  ja maitsev sai , mis tänagi veel täiesti pehme ja hea oli!
Imelised jõulud olid, jõulurõõmu ja jõulutunnet aitasid luua minu väikesed  päkapikud, kes oma külaskäiguga ja siira Jõuluvana ning päkapikkude ootamisega  kõigi südamed kiiremalt põksuma panid!

2 comments:

  1. Ilusad olid need jõulud tõesti. Meil ilm ka üsna sarnane, ainult, et meil oli kogu aed nagu klaasiga kaetud alates esimesest trepiastmest ja erinevalt Sinust püsis meil vaatamata marutuultele elekter

    ReplyDelete
  2. Väga isuäratav küpsetis! Jagasin facebookis ka välja:) Las sõbrad proovivad.

    Patrick lõhub ikka hoolega siin kandis ka. Uksest välja minnes peab tellis taskus olema. Puid ei ole veel murdnud, aga kõik, mis vähegi lahti, lendab.

    ReplyDelete