Monday, August 27, 2012

AUGUSTILÕPU ÄIKE

Oh küll sadas,piisad pooleldi rahe mõõtu! Maa ei jõua seda vett sisse tõmmata, niigi märg. Väikesel kallakul eelmine nädal istutatud osad iirised välja uhtunud.Ei saa uuesti istudada ka enne kui taheneb!Müristab ja sähvib "tuld"

Kallab nagu ämbrist









Roosid vees










Seisev vesi veel peale vihma kõrvalhoone  juures.

4 comments:

  1. Meil on umbes sama lugu. Maa lihtsalt ei võta enam vett sisse ja mis sügisel saab, ei taha mõeldagi. Kui sellise veetaseme juures peaks millalgi lumeta külmakraadid tulema, võib ilmselt terve aia täies koosseisus maha kanda.

    ReplyDelete
  2. Me kuulsime küll kauget kõminat, aga tänasest äikesest ja vihmast jäime ilma. Paar päev tagasi ärkasime küll öösel kella 2 paiku hirmsate kärgatuste peale ja siis kallas kui kosest.
    Kõige kummalisem on see, et meie savi jõuab veel vett sisse võtta ja sääraseid lirtsuvaid kohti kuskil veel pole, vett oleme saanud aga pea iga päev, kaasa arvatud täna öösel.

    ReplyDelete
  3. Meil siin Pirita kosel ka kukkus pealelõuna äike "märatsema". Tõmbasin siis tehnika seinast välja ja istusin natuke aega niisama. Ei saanud töödki teha.
    Aga vihma tuli korraga tõesti palju maha. Aga täna sajab ka veel lisaks hoovihma ja seda vett jagub küllaga. Meil siin on ka liivane pinnas ja vesi kaua ei püsi. Sama, mis Pärnalgi.

    ReplyDelete
  4. Mul sadas ka ja müristas. Õhtuks pani pillid kotti ja lasi toimetada. Mu savipõllu ülemine ots oli ikka imeväärselt rohitav. Ma puhastasin oma "heki" uusasukaid ja istutasin maha pärna, hariliku kuuse, lodjapuu, sarapuu ja rohisin välja lehised ja kuuse. Mõnus õhtu. Sääsed olid ka kaua surnud.

    ReplyDelete