Sunday, August 12, 2012

KANNA NAGU "KASS POEGI"

Roosa hortensia on täisõites.See Hollandi päritolu kingituseks saadud hortensia on mul talvitunud kaks talve ja sel aastal eriti õiterohke.
Täna üle pika aja ka meil vihmavaba päev ja istutasin järjekordselt taimi ümber.
Esimese suurema ümberistutamise tegin juuli keskel, siis said osad iirised ümberistutatud ja jagatud.Tegin inglastele ruumi! Vanad madalad said kõik välja võetud ja uude kohta istutatud, nii ma siis istutan ja jagan,puhmad ei saagi suureks kasvada! Nüüd sai hea päikesepaisteline koht uutele iludustele , kes ei ole veel kohale jõudnud. Aga augusti keskpaigaks lubati saata.
 Päevaliiliad olid iiriste vahel ja puhmad suureks kasvanud-need oli vaja sealt ära istutada. Niisiis täna sai päevaliiliate istutamine ette võetud.Lisaks sain paar uut punast sorti ka oma heledate vahele "särtsu" andmiseks istutatud .Uued ANZAK ja BELA LUGOSI sõbranna aiast. .Vahele istutasin veel mõned madalad laugud, mida sõbranna Hollandireisilt kingituseks tõi.
Kõik ei mahtunudki ära ,osasid jagasin ja tegin veel tiigi äärde istumiskoha juurde uue istutusala. Niisiis täna otsisin ja sobitasin värvidega päevaliiliaid. Loodan ,et nüüd võin ka õitsemise ajal rahule jääda.  Tekkis natuke tühja kohta ja kevadel tuleb ikka Siguldareis ette võtta!

Iiristel said pruunid lehed tagasi lõigatud,ilusad terved veel alles.












Iirised puhastatud






Päevaliiliad
Uus päevaliiliate ala
Kingitus Floriadelt 

6 comments:

  1. Raske see aedniku elu. Kaeva, paljunda, muretse juurde, jaga ja hakija siis muudkui oota ja oota seda järgmist aastat:)
    Ainult mina olen patune, aega pole millekski olnud ja lähima kuu jooksul seda ka ei teki. Kõik lubadused täitmata. Hea, kui korra nädalas saan aia läbi joosta.
    See suurelehine hortensia on Sul väga ilus. Kas Sa ta sordinime ka tead? Nendel uutel külmakindlatel pidi kindlasti pott markeeritud olema.

    ReplyDelete
  2. Kahjuks ei tea.Sain selle kingituseks ja kinkijad olid ta uude uhkesse potti ümber istutanud ja ei ühtegi silti.Muidugi vana ära visatud.Ise nimetan seda Mariann-lapselapse nimi kelle sünni pühuks kingiti.

    ReplyDelete
  3. Mul ka roosa hortensia, ka nime ei mäleta aga tekkis küsimus, kas neid roosasid erinevaid olemas, pildil tundub sinu oma roosam (või on see fotoaparaadi erinev tõlgendus värvidest. Vaata minu blogist
    Sunday, July 29, 2012 9 pilt

    ReplyDelete
  4. Ega sa äkki lisaiiristest huvitatud ei ole? Sakus mu hää sõber pakub kas vahetada või lausa ära anda. sordid on Wabash, Port Wine, Dir. Pinelle, Sandia, Dark Mood, Cardinal, Kastanie, Amethyst, Perfection, Madonna

    ReplyDelete
  5. Ega sa äkki lisaiiristest huvitatud ei ole? Sakus mu hää sõber pakub kas vahetada või lausa ära anda. sordid on Wabash, Port Wine, Dir. Pinelle, Sandia, Dark Mood, Cardinal, Kastanie, Amethyst, Perfection, Madonna

    ReplyDelete
  6. Aitäh pakkumast,osad on olemas ja teisi ei soovi.

    ReplyDelete