Saturday, September 8, 2012

8. SEPTEMBER

Selline siis tänane päev- Hommikul enne Maarjalaadale minekut taevas tinamust ja milline äike!Tõraverest Tartu poole asfalt kuiv.Sain minagi oma laadaelamused päikeses kätte ja Botaanikaaias õisi nautida.Koju sõites juba tume taevas eespool ootamas ja kodus pealelõunat veel 3 tõsisemat vihmahoogu.Ja siis 17.45 see algas.Rahe ,äike!Aga sellist rahe ja äikesepuhangut koos 20 min. sajuga annab mäletada. Järjekordselt upun! Pildid tehtud trepilt,kõikjal vesi ja üksikud rahehunnikud veel järel.Kõuemürin veel kajamas ja uued pilved silmapiiril.,ega  tänaseks veel ei aita.
..järg
18,49 uus korralik padukas.
19.30 pidev ühtlane sadu-öeldakse,et ega "õhtune külaline"enam ära ei lähe!
Tiigiäärde iiriste juurde ei julgegi minna. Appi,enam ei taha!
Tänane päev ajalooks!
Taevas kella 10.00 paiku
Hommikune padukas.Selliseid veel päeva jooksul kolm korda
Kella 18.00 Olukord peale viimast rahet ja sadu
Pool tundi peale sadu

6 comments:

  1. Vau, ei ole sõnu! Rahe ja selline hunnik! Mis küll meil toimub!

    ReplyDelete
  2. Õudus. Meil rahet õmmeks ei olnud, aga pinnavesi on nii kõrgel, et peenardes kaevata pea võimatu...

    ReplyDelete
  3. Kuulsin, et lõuna pool oli ka terve päev sadu. Aga "Taevataat" täna meile halastas ja hommikul kella 5 ajal oli ilus päikesetõus ja edasi ka ilus ilm. Ma mõtlesin eile juba, et kuda me küll seal Mati ja Mari Laane aias oleme kui terve päev sajab. Aga ei tulnud kohe mitte midagi. Hoopis vahepeal oli nii ere päike, pimestas kohe. Aga õhtal käis ikkagi meist ka üks väga tume pilv üle ja tuli rahet. Sul oleks seal vist vaja üks pisike oja teha, mis suubub tiiki.
    Käisin Martaga jõe ääres jalutamas ja kuna minu jaoks on praegune ilm väga mõnna siis olid mul põlvpüksid jalas ja lühikeste varukatega särk seljas ja t-särk all. Jalas lihtsalt need odavad uue aja "kalossid". Osa inimesi käis samas talvemätsiga ja paksud joped seljas ning vahtisivad mind nagu imelooma. Täitsa imelik on kohe ringi käija nagu võõramalane. Kas siis tõesti nii külm on juba?

    ReplyDelete
  4. Kuigi meil siin rahet ei tulnud, tabas ka mind täna see meeleolu, et "e-nam-ei-ta-haa!" Eile õhtul oli meil siin paras torm, puud olid lookas ja mürises mis kole, täna viskas hooti vihma ja just siis, kui plaanisin aias midagi teha. Suure vihaga mõtlesin, et tulgu taevast või pussnuge, aga üritan selleks aastaks aiatööd kokku tõmmata. No ei saanud, juuube külm oli ja nii ma selle märja eest siis uuesti tuppa põgenesin... Ehk see lumi ikka veel ei tule.

    ReplyDelete
  5. Meid hoiti ka seekord. Vihma saime küll arutult, üks hoog ajas teist taga, aga äike kõmises kuskil kaugel ja rahest jäime õnneks ka ilma.

    ReplyDelete
  6. Eks see kõmin meie juurest kostus!

    ReplyDelete