Thursday, January 24, 2013

HIIRED!

Nädalavahetusel selle suure külma ajal märkasin iiriste juures hiirejälgi.Viisin mürki ja täna töölt tulles käisin uuesti vaatamas. Kõik mürk oli ära  söödud ja palju uusi jälgi juurde tekkinud.Kas kõik olid mürgiga maiustamas käinud või on lume all ka risoome söödud.Viisin uue koguse mürki ja kohe mitmesse kohta! Kuigi sügisel panin ka sinna plastpudelisse mürki.Rooside ja õunapuude juures hiirejälgi ei märganud.
Aga täna keldrist mürki tuues avastasin,et on eile või täna minu väikest poogitud õunapuud söödud.Siis keldrisse ka kuskilt sisse pugenud.Kuna taim oli  väike,otsustasin ta keldrisse talvituma jätta ja nüüd selline jama!Õunad ja muu aiavili puutumata.Õnneks ei ole koor päris ümberringi ära söödud.Peaks vist vahaga kokku tõmbama.
Nädalavahetuse jäljed
Tänased jäljed-neid peab rohkem olema
Minu õnnetu puukene!

2 comments:

  1. Tänavu on üldse loomadel aias pidu. Mina peletan iga päev kitsi kaugemale, aga päris ööpäeva ka ei jõua koera eest seal aias olla.
    Puukest pead kindlasti vahaga tohterdama ja pärast seda keera talle plastpudelist toru ümber, siis ei pääse hiired enam talle lähedale.

    ReplyDelete
  2. On ikka imelik maitse neil hiirtel, et õunapuu koort õuntele eelistavad. Rotid vähemalt teavad, et õuntes on toitvad seemned - kunagi hekseldasid terve kasti õunu tükkideks, et seemneid kätte saada.

    ReplyDelete