Thursday, September 26, 2013

ASTELPAJUMAHL

Astelpaju marjad olin jõudnud juba unustada.Eile sai alustatud korjamisega ja täna päeval ka juurde korjatud.Täna peale öökülma hoopis lihtsam korjata-marjad ei ole nii kinni. On üks nuhtlus see korjamine,aga mahl saab väga hea.Üks ämbrijagu jäi veel puu otsa,sest sõrmed külmetasid korjates täiega.Ehk nädalavahetusel saab lõpetatud.
Mulle meeldib astelpajust kõige rohkem naturaalne mahl.
1.Marjad puhastan lehtedest ja oksaraagudest
2.Purustan köögikombainis
3.Sõelale nõrguma.
4.Naturaalne mahl pudelisse ja sügavkülma
5.Kestad kuivama. Kuivad kestad purustan kohviveskis ja jahu tarvitan maitsestamata jogurti sisse koos marjadega, küpsetistesse.

Tänane mahl
Kestad kuivama

2 comments:

  1. Astelpajumahl on tõesti väga hea! Kas Sul on marjade korjamiseks mingi kaval nipp? Ise oleme nakitsenud väikeste kääridega aga see on jube aeganõudev... olen proovinud ka 0.5L plastpudeliga, mille kaelale on sälk sisse lõigatud, kuid ega seegi oluliselt kiirem ole.
    Sügavkülma oleme pannud jääkuubikukottides, on mugavam ladustada ja kasutada :).

    ReplyDelete
  2. Ei ole mingit nippi,ikka oma 10 sõrme.Korjamine on tüütu ja aeganõudev,aga mahl hea.

    ReplyDelete