Sunday, September 22, 2013

"UKRADINA"

Mul on täna öösel juhtunud uskumatu lugu.
Kukehari Red Cauli taim on jäljetult kadunud.
Kindel on see, et täna öösel. Eile sõbranna külas ja vaatasime mida ma Võhmast tõin.Täna hommikul läksin järjekordselt vaatama oma iiristepeenart,sest seal möllavad mügrid.Olen nüüd täiesti väljapääsmatus olukorras ja topin aukudesse juba juukselaki ja lõhnaga salvrätiku tükke,vähemalt nihkuvad eemale.
Siis avastasin rajalt kukeharja nimesildi,kuskil 5-6 m istutuskohast eemal.
Lähemal vaatlusel taim üles kraabitud ja jäljetult kadunud.Kõige imelikum on,et kadunud!
Nädal tagasi istutades panin näpuotsaga istutusauku kondijahu,kas selle lõhna järgi kraapis või mis?Kuna taim ilus suur 5-6 haruline ja istutades murdus üks oks ära ja panin ta otsapidi mulda -see oli alles.
Asi tekitas huvi ja mees jahimehena leidis mullalt kähriku jäljed. Siis nüüd süüdlane tuvastatud.Aga mida ta taimega tegi-kas sõi ära?viis pessa?.Otsisin pool metsaäärt läbi ja eemalt leidsin väikese õietüki.Ta pidi selle puhma metsa viima,aga kas on siis mingi eriline vitamiiniallikas?
Nüüd muretsen veel teiste taimede pärast.Võhmast ostetud O.Fragilis Freibergi istutamisauku panin ka näpuotsaga kondijahu.Teised puutumata.
Vot selline omapärane taime kadumine.
Pildid ka jälitustööst.
Tühi auk.Alles ainult väike ära murdund oks koos õiega.
Nimesilt eemal metsa ääres
Väike õietükk hoopis kaugemalt leitud

4 comments:

  1. No vaata, kus maiasmokk, ju ta sildilt luges, et linnust maitsva kõhutäie saab :D. Täiesti uskumatu lugu. Meil teevad rebased ja mäger igal öösel küll puudealused õuntest ja pirnidest tühjaks, vast saavad kõhud täis, välja pole seni veel midagi kaevatud.

    ReplyDelete
  2. Kährik on omnivoor. Teod, nälkjad, suuremad putukad, seened, marjad jne. Aga et see loom ka kukeharju sööb, see oli üllatav.

    ReplyDelete
  3. küüslauku igatahes ei söö. tiris mul kõik istutatud küüned peenrast välja ja jättis sinnasamasse vedelema. Mare jaoks kasvama pandud valge moosesepõõsa poti oli ka lillepeenrast välja urgitsenud, kuid õnneks jättis taime potti ja poti lähikonda. tüütu tegelane.

    ReplyDelete
  4. Tüütu jah,ega ma ka päris kindel ei ole,et ta taime ära sõi,aga lähima 200 m raaditses taime ei ole leidnud ja lõhutud taim oli.Metsa ta taime on igatahes vedanud ja seda rada jalutasin mitu korda päris pikalt läbi-lihtsalt huvist.Jälgi leidsin metsa minemas, teel väike õietükike,

    ReplyDelete