Sunday, May 11, 2014

ENNE JA NÜÜD

Hortensiateala!
Täna,emadepäeval sain oma kevadprojektiga ühelepoole.Järvseljalt on veel TB püsikupäevale oodata ühte kõrgemat ja kolme madalamat hortensiat.Seniks seal tühimikud taimede ootel.Tahapoole said mõned kõrgemad sordid ka pandud.Enamus madalad.
See vana kasvuhoone lammutus oli ikka õudne töö.Sai üles võetud ka vundament.Õnneks oli tõstuk omast käest võtta,muidu ei oleks küll seda tööd ette kujutanud.Kirves,kang, lõikeketas,saag,tõstuk ja veel kaks meest ka nagu traktori kabiinist näha on.Lammutamine võttis paar nädalat aega-töö peamiselt õhtuti ja nädalavahetusel.Oli alles kapitaalne töö,kui puitosa ei oleks ära mädanenud seisaks seal vast 100 aastat.See uus on selle kõrval ikka "kipakas".Lõhutud ta lõpuks sai.
Siis sai eelmine nädal terve päev voolikuga joonistatud.Proovitud sai igasuguseid peenra kujusid.Sai vaadatud nii ülevalt aknast,kui alt.Lõpuks sai sellise kuju!
Täna tegelesin peenrale kuju andmisega ja istutamisega.Eile kastis "padukas"ka maa korralikult  läbi. Vahepeal sai emadepäevakooki  söödud ja siis edasi istutatud. Pealt multšisin turbaga.
Selline ta lõpuks siis sai.
Ajalooline meenutus.
Vana kasvuhoone
Nii mädanenud oli puitosa
Abimehed
Nii sai ka vundament maast
Nii sai eelmine nädal voolikuga joonistatud
Tänane töö
Selline ta siis sai.Vahel tühimikud Järvselja taimedele
Väikese nurga alt vaadatuna
Mõned taimed koos siltidega

6 comments:

  1. ilus, väljapeetud ja selge :)

    ReplyDelete
  2. Jah, täpsemalt ei saagi ja Rahmeldajale lisada pole midagi. Nüüd jääb vaid lopsakust ja õitsemist oodata.

    ReplyDelete
  3. Ilus! Sirge ja kõver on kenasti tasakaalus.

    ReplyDelete
  4. Oh, ja mis sai vaesest viinamarjast? ? Peenar on esinduslik! Kindlasti varsti ka suursugune, kui õitsejad suuremaks jõuavad kasvada.

    ReplyDelete
  5. Vana kasvuhoone oli ikka kapitaalne ehitis, meistritöö, lausa kahju hakkas :)

    Aga loodud peenar on küll ilus ja kui lopsakaks muutub, siis seda enam. Hästi tehtud!

    ReplyDelete
  6. Viinamarjadega oli probleem,kuna nad on kasvuhoone sordid ja väljas ei valmi(Black Hamburgh ja Krassavets).Varakevadel tegin neist pistikud.Krassavetsit ei ole mul üldse õnnestunud paljundada.Black Hamburghit küll. Uue pistikust kasvatatud taime istutasin uude kasvuhoonesse-see mari on seda väärt-delikatessmari(minu arvates)Need kaks vana 2000a viinamarjaistikut võttis mees suure juurega välja ja andsin naabrinaisele,kes istutas nad vastu lõunapäikest kuuri seina äärde.Endal lõunapool sellist kohta ei olnud.

    ReplyDelete