Saturday, May 10, 2014

ESIMENE ÄIKE

Hommikupoole ilus päikesepaisteline ilm.Päeval +18.7C.
Kartulipanek!
Ümberringi tiirutasid küll pilved ja oli müristamist kuulda,kuid see ei häirinud.Saime oma 6 vaokest kartulit pandud  ja jõudsin veel porgandi ka külvata,siis oligi äike hirmuäratava kiiruga otse pea kohal.Kärgatas,niiet maa värises.Ehmatusest kükitasin ja haarasin peast! Oli see vast õudne kogemus.Kuhugi lähedale lõi sisse!Ei taha sellist asja enam kogeda,ÕUDNE OLI!
Ja siis kukkus sadama,nii rahe kui paduvihm,nagu ämbrist.Kõik see kestis vaevalt veerand tundi.
Nüüd sajab tihedat  vihma edasi.
Peale suurt vihmavalangut!

Eemaldunud äiksepilved

5 comments:

  1. Jajah, teie juurest kuskilt ta algas kuni lõpuks ka meile jõudis. Rahest jäime me õnneks ilma, aga vett kallab päev otsa küll hoolega.

    ReplyDelete
  2. oijah, see on tõesti suur sadu olnud aga vist rahega pole liialdanud :) teielpool Põlvat oli mitme cm paksune suureteraline rahe ja taimelehtede räbalad ja meil oli vaid üks leebe, kerge ja eemalolev äike, mõõduka vihmaga

    ReplyDelete
  3. Oh! See võis õudne olla. Mul on analoogne kogemus kahe aasta tagant, kus tromb võttis maha kümmekond põlispuud. Müristas nii, et maja vappus ja tunne oli, et kohe kohe lendame koos majaga minema...
    meie saime siis ikka pisku. Vahelduva eduka veidi sadas, aga peaaegu terve päeva kannatas väljas asjatada. See viimane äike (peksis nagu taevas välku, maha justkui ei löönud) oli õnneks ka rahumeelne :)

    Positiivne on, et kartul sai nüüd kastetud...

    ReplyDelete
  4. meil sadas täna ainult raha :D

    ReplyDelete
  5. Niisuguseid riisipõldusid ei näe iga päev. Ega sa nüüd ometi pärast üle elatud suurt pauku äikest pelgama ei hakka. Meil kooli ühiselamus elas naabertoas endine kooliteenija, torisev ja pisut kiusakas mutt. Kuid kui oli äike, siis kõlas koputus ja tädi palus varjupaika, endal kummikud jalas ja külakostiks lihaga karask või muud suupärast kaasas. :)

    ReplyDelete