Saturday, June 14, 2014

VIHMASELT TÖINE

Täna ka ei saanud ilma vihmata,sadas küll hommikupoole,aga korralikult. Sajab 7 juunist alates iga päev,eile lausa korralik padukas õhtul.
Lõunast ilm tuuline ja ilma vihmata +17.2C Sain oma rohimisega ka ühelepoole.Homme veel muru niita ja hiljemalt 5 päeva pärast kordub jälle kõik otsast peale.
 Läheks lõpuks ilmad soojaks ja seda vihma enam ei taha.Maa vett täis.
Tahaks päikest!!
Hommikupoole vihmaga kasvuhoones ja siis jälgisin ka automaatakende kulgu. +20C hakkavad nad tasapisi avanema ja õhtul sama temperatuuri juures sulguvad.Täitsa asja eest.Kui muidugi väga kuum ilm on siis 2 automaataknast tuulutuseks jääb väheks minu 18m2,tuleb uksed avada.Aga saab julgelt kodust ära minna ja kasvuhoone kinni jätta nende ilmadega.
Minu 4 aastat vana alpi kuldvihm õitseb-juhhei!!!Kuskil minu pikune,aga õitseb esimest korda ja õisi on piisavalt.

Tallinnas Horteses jäi mul näppu Hydrangea arborescens 'Incrediball' e Strong Annabelle.Loomulikult ostsin,täna otsisin kohta,kuhu panna.Tuleb vist veel üks hortensiaprojekt teha.Üks sai juba paika!

Akende süsteem:
 

Hakkab tasapisi avanema
Avatud olekus
Väljast avatud olekus

3 comments:

  1. heina kasv hakkab aeglasemaks jääma, saab juba nädala vahet pidada, niitmisel vähemalt :), see automaatika on vahva :)kuldvihm ka

    ReplyDelete
  2. Automaatika on üks hädavajalik leiutis, kui meie pikalt ära oleme, siis peame kedagi appi paluma uksi-aknaid avama, sulgema
    Kuldvihma üle tuleb tõesti rõõmustada, ta on üks ilusamaid puid

    ReplyDelete
  3. Kuldvihm on õitsemise ajal tõesti tähelepanuväärselt kaunis. Siin Nõmmel on teda ka üsna palju kasvamas. Huvitav, et mõned vihmapuud ei poeta aastate jooksul ühtki järeltulijat oma ümbrusessse. Mina aga olen näinud paari aeda, kus kuldvihmapadrik jõuliselt aiaruumi vallutab ning seetõttu liigitanud kuldvihma üle-aia-imetlemise puuks.

    ReplyDelete