Sunday, August 17, 2014

VÕRRATUD HORTENSIAD - 1 OSA

Enamus hortensiaid täisõites.Sel aastal Forever@Ever sordid ei näita minul õit - ei te küll miks? Nad on mul metsaservas rodode juures,kas männad võtavad jõu ära või on midagi muud.Järgmine kevad on mul plaanis nad tuua maja juurde.Teen laialehistele eraldi ala -nii.Forever@Ever kui tavalised suurelehised ühte kokku.
Nüüd tekib küsimus-kas suurelehised või laialehised?Kirjandused on kord nii ja siis jälle naa,kas keegi oskab seda lahti seletada.
Kõige tavalisemad suurelehised mul sel aastal vaatamata lumeta külmale talvele õitsevad-see on üllatus,aga Forever@Ever ei õitse.
Minu väikesed aedhortensia põõsad on kasvanud ja enamus näitavad oma õit.Õienupud on veel lahti minemata Little Lime , Dart’s Little Dot.ja Diamantinol.
Sel aastal ei näita õit AEDHORTENSIATEST 'Limelight' ja  TAMMELEHISED ning  SAAGJAS HORTENSIA Blue Bird.
 
AEDHORTENSIAD
1. Vanille Fraise

2.Sundae Fraise


3.Bombshell


4.Magical Fire


5. Pinky Winky -värv veel muutumata - alles avanesid

  6. 'Bobo"

 7. Tardiva
 8..Vanille Fraise??-3 a tagasi ostetud Garden.ee.,aga õis ei vasta sordile.Temast tahan kujundada tüvivormi.
Mis sort?
Õis lähemalt
Tüvivormi kujundamas
9.'Diamand Rouge-selles ma ka kindel ei ole,õied alles avanevad.Ostetud Aiasõbrast.




10.Mis taim??Aiasõbrast ostetud .Bobo" nime all..Ei ole kasvanud sentimeetritki.Tundub,nagu oleks kuntslill???Ootan ja vaatan,mis kevadel teeb.Tundus kohe alguses väga kahtlane ja siis ostsin Siguldast ikka õige" Bobo"



7 comments:

  1. selle viimase kohta ei oska küll midagi kosta aga huvitav näeb välja ja oh pühade vägi, hortensiad on sul niiiiiii ilusad :D

    ReplyDelete
  2. Hortensiad on väga ilusad, sügiseste sumedate õhtute ehteina särab valge alati kaugele.
    Kui nime õigsuses tekib kahtlus, siis on abiks meie taimenimede andmebaas, seega "suurelehine".
    Sa oled saanud mingi väga põneva tundmatu tegelase, kui tal õis peale tuleb, saab ehk midagi öelda. Ja kahtlase sordinimega hortensiad koju ajada ka ei oska, neid on palju sarnaseid, uusi lisandub samuti ohtralt.

    ReplyDelete
  3. Kaunid, 'Vanille Fraise' on minu lemmik.
    'Limelight' õitseb ka mul tagasihoidlikult, vaid paari õiekobaraga. Aga ta mul nooreke ka, teist suve.

    ReplyDelete
  4. Mul õitseb Forever@Ever seeriast ainult Pink, mis sel aastal otsustas sinine olla. Pungi teeb Peppermint. You and Me Together õitseb ühes kohas roosana ja teises, varjulisemas kohas teeb alles õiepungi. Meil on hilise õitsemise põhjuseks ilmselt külm juuni, eelmisel aastal samal ajal õitsesid kõik juba ammu.

    ReplyDelete
  5. Meie sinipall Endless Summer õitseb küll. Õigemini tundub, et hakkab juba ära õitsema. Esimesed, vanemalt puidult õied olid väga kaunid; nüüd avanevad altpoolt tõusnud võrsete õied, kahtlaselt palju roosakat tooni, kuid võib-olla vihma puudumise tõttu. Hullult palju veevärgi vett kaela kallatud. Uute võrsete hulgas on paljud ilma õiteta.

    ReplyDelete
  6. See ju sireli "kasvuke"?

    ReplyDelete
  7. Kahju,et suurematest ja kindlatest(Garden.ee ja Aiasõber) ostetud taimed osutuvad valedeks.
    Aga õitsevad ju nemadki silmailuks!

    ReplyDelete