Sunday, March 15, 2015

LILLED JA LIBLIKAD

Praegu küll alles märtsi keskpaik,kuid ilm nagu maikuul.Astroloogilise kevade alguseni on ainult 5päeva (21.03 kell 0.45)Päeval temperatuur +10C piires, öösiti külma -2-5C.
Esimesed õied aias.Liblikad ja igasugu satikaid sebis

päikese käes hulgaliselt Ja seda linnulaulu.Päikesepaistelised ilmad ja kerged tuuleiilid on meil maa ära kuivatanud.Öösiti küll külmetab,see hoiab õnneks suurema pungade puhkemise ära.Aga pungad on puudel põõsastel suured.Järgmiseks nädalaks lubatakse soojalaine jätkumist.Hirmuga juba mõtlen,et mis edaspidi ilm teeb.Oleks ainult suurt külma ei teeks.Seda märtsikuist soojalainet küll vaja ei olnud,aga ega midagi teha ei ole.Tuleb leppida.
Puud-põõsad said eilsega lõigatud.Täna "lustisin rehaga".Terve aed ja metsaäär sai riisutud.
Vaatasin aias ka natuke terasemalt ja esimesed kahjustused tuvastatud.Sel aastal said kõige rohkem kahjustada leviisiad.Kõik 4 Võhmast ostetud leviisiat on hukkunud.Vanemad ilusad.Võtsin küll sügisel valgelt ja oranžilt leviisialt seemneid ja tegin talikülvi.Seemned ei olnud küll minu arvates valmida jõudnud,aga sellegi poolest igaks juhuks külvasin.Ega eriti tärkamist loota ei ole.Tõenäoliselt sai neile saatuslikuks vihmasadude ja külma vaheldumine.Ka paar iirist on hukkunud.
Üldiselt on seisukord hea,kui ainult nii edasi ka jääks.

C. coum täisõites
Esimesed krookused on õied avanud
Rabarber
Maitseroheline kasvuhoones
Mõni veel lamaskleb
Mõni juba üsna kikkis
Eriline turritaja
Vaatasime lausa "tõtt"

7 comments:

  1. Mina ka hoian vaikselt pöialt, et mingit koledat ja äkilist külma enam ei tuleks. Kõik areneb suure hooga aga liblikaid ma täna veel ei näinud :)

    ReplyDelete
  2. See ilmake võiks nüüd küll me aedu säästa. Meil on märtsi kohta seis vist veidi parem, taimed on väga äraootaval seisukohal, pistsid ninad välja ja edasi ei arene.
    Liblikaid ka pole :(

    ReplyDelete
  3. Meil ka suur kevad aga liblikaid ma veel näinud pole, mesilased olid küll täna väljas. Ja minu leviisiate seis pole ka kiita, üks on täiesti kadunud, kaks tükki hingitsevad vaevu veel

    ReplyDelete
  4. SUl on tõesti väga kevad. Meil nii kevad ei ole veel.

    Aga kevad areneb hooga, liiga suurega isegi- natuke hirmutav. Sest eks see aeg on alles ju märts.

    ReplyDelete
  5. Oi kui rôômsalt kevadine! Ma ei ole ühtegi liblikat näinud, lôoke ja kiivitaja ilmusid ka alles reedel

    ReplyDelete
  6. Ilusas lilled ja liblikad! Kirju liblikas on muide valgetähn-pajuliblikas!

    ReplyDelete