Tuesday, March 3, 2015

MÄRTSIKÜLV JA POTINDUS

Eilne vihmasadu ja soe ilm +4C on meil kogu lume viinud.Täna hommikul ka vihmasadu,kuid päeval näitas saju vahelt ka korraks päikest.Tuuline.Vihmasadu jätkub juba tihedamas tempos.Täna lausa +5C sooja.Ilm sompus ja hall.Tõeline koleaeg -porine.
Kontrollisin lume alt sulanud talivkülvi ja pistikupotte.Osad potid olid veega täidetud.Ju siis maa külmunud ja potist vesi ei saanud maasse imbuda.Kõik potid toimetasin kasvuhoonesse.Osad raiusin mullast välja,nii külmunud oli .
Ka kasvuhoones talvitunud mõned potsikud vabastasin kattest,seda oleks juba varem vaja teha olnud,aga lumi seal ukse ees ja nii nad jäid.Seal olid mul potitatud mõned uuemad iiriste vanad risoomid,mida lõikasin suvel puhastamise käigus ära.Ära ei raatsinud terveid risoome visata ja siis ma nad potitasin ja kasvuhoonesse lehtede alla talvituma jätsin.Need kõik ilusad.
Osad pistoksad tunduvad ilusad,aga oli ka mustaks tõmbunuid.Eks seda ole paari kuu pärast näha mis neist saanud on.
Selle soojaga on mul ka nüüd järjest mullast kerkivaid sibullillede ninakesi.Uudistasin koos fotokaga ja tundub,et isegi Jeffery jumalatelill näitab ninakest-on küll vaevumärgatav,aga elus!
Külvasin ka täna spinatit ja redist kasvuhoonesse ja leidsin,et sügisel külvatud salat juba tõuseb kasvuhoones.

Järjest kerkivad ninakesed 
Tundub jumalatelille imeväike ninake

Talikülvi ja seemnest kasvatatud koerahamba (Tii)potsikud
Siin pistoksad väga vesistes pottides
Paar cm vett potis
Loodan,et ikka mõni uinuv pung tärkab,risoom on ise ilus
See pistoks paistab elus olevat
Kasvuhoones
Lätist ostetud aprikoosil on pungad paisunud

4 comments:

  1. Te Aalujadf olete kõik nii masendavalt ( huumor) toimekad, et hkka või ise ka :D Lumi on läinud jah ja ninakesed ka on olemas aga ilm ei kõlba täna kusagile. Mina tuulega ei toimeta ja punkt :D

    ReplyDelete
  2. Huvitav. Mina hoian oma potte maapinnal ja talikülvi jätangi õue, sest kasvuhoones, mine sa tea, hakkavad veel hooga kasvama ja siis jookse nendega ja kata kui külm peaks tulema. Ma loodan, et õues arenevad omasoodu ja aeglasemalt.

    Otsakesi aga on sul küll rohkesti.:)

    ReplyDelete
  3. Kõik sätib end tärkama. Ninakeste tekkimist ja kasvamist on paganama põnev jälgida!

    ReplyDelete
  4. Mul on samuti olnud kõik külvid ja potid õues, aga nad pole olnud lahtise taeva all, vaid suurte okkaliste varjus, nende oksad peavad liigse sajuvee kinni.
    Meil on veel lund ja mingit tärkamist kuskil näha pole.
    Aga külvasin täna ära tšillid ja basiiliku, sellele teen tavaliselt mitu külvi.

    ReplyDelete