Sunday, December 20, 2015

NELJAS ADVENT

Käes juba neljas advent ja varsti ka aasta läbi.See aasta on kuidagi väga kiire olnud.
Terve detsember pime,tuuline ja hall,enamus ajast plusskraadid.Kolmel õhtul minimaalsed miinuskraadid,teised päevad plusskraadides.Täna kõige soojem-+10.8C ja tundub,et järjest soojeneb-kella 16.30 meil juba +12C.
Täna uued soojarekordid!
Detsembrikuu ilmad ei jää juunikuu ilmadest sooja poolest palju alla
Ilm ikka endiselt soe ja domineerivaks rohelus,lund ei kusagil.Korraks neljapäeval olevat meil maa valge olnud,aga Tallinnast koju jõudes ootasid ees soojakraadid ja vihmasabin-iiriroheline talv!
Mina sel aastal lund veel näinud ei ole,eks ma pool aega ka pealinna elanik!

Eile püstitati uued soojarekordid  lausa neljas linnas.
Kui eile oli meil päeval temp.+8,2C,siis täna juba +10,8C.Sirvisin oma märkmeid ilma kohta ja leidsin,et 13.mail oli ilm jahedam(päeval +10C) kui täna,mõni ime siis,et sibullilled tärkavad ja muru roheline. Vaata, et veel niitma ei tule hakata!

Jõulutunnet ei ole-vaatamata,et neljapäeval käisin laste jõulupeol ja lapsed oma päkapiku ootuses kihevil,ei malda hommikuti magadagi,vaja uurida mida sel korral päkapikk sussi sisse poetas.
Täna koduselt ja jõudsin ka jõulueelsete toimetustega tegelda.Aeg on kiire ja mina ka vist laisk,ausalt ei ole ma sel aastal jõudnud midagi kududa ega ka eriti lugeda.Kui paar nädalat jutti lastega toimetad ja siis koju jõuan olen väsinud ja ilmad ka kuidagi suruvad lausa vastu maad.Tervis ka viimased paar kuud jupsib.
Aga selle eest on mees teinud usinasti "näputööd"-väiketraktorile lisaks freesile kõik vajaliku meisterdanud-ader,sügavkobesti,vaoajaja,lumesaha ja viimaseks käru ka.Ja ka aiale uued trepid,mida oli juba  paar aastat hädasti vaja.
Ega sel soojal ilmal vigagi ei ole,aga tahaks ikka ka valget puhast lumevaipa,nii taimedele kui ka endale silmailuks.! Unistan edasi!
Kui enda kätetööd näidata ei ole,siis abikaasa oma küll.
Kevadel vaja veel värvida
Nii ühelt poolt,kui teiselt poolt vaadatuna

3 comments:

  1. jah, ega sel iiri talvel ju puhtpraktiliselt polegi nagu väga viga, siiks hing ihkab ikka lumevaipa. Ju me põhja lapsed oleme sellega lihtsalt nii harjunud, et ilma on midagi puudu. Aga lapsehoidmine on nii tähtis ja tõsine töö, et selle kõrvalt ei jõuagi näputööd enam teha :)

    ReplyDelete
  2. soe ja pime on see detsember, eile vaatasin, et kell 2 päeval oli sama valge kui pool neli :)
    Väga uhked trepid on tehtud!

    ReplyDelete
  3. Meil ju pea samad kraadid ja aediirised selle üle ei rõõmusta. Lund ja talve ihkaks juba.
    Korras trepid on suur asi, tasub uhkustada küll

    ReplyDelete