Sunday, May 15, 2016

KEVADINE VÕHMA

Käisin esimest korda kevadisel Võhma kevadlaadal ,kus oli ka priimulanäitus.Jäin igati rahule ,laat väiksem küll kui kuulus "Juurikas",aga ees ootas väike armas aiaparadiis.Kel soovi,leidis midagi meeldivat-alpitaimedest-rooside,okaspuude ja õunapuudeni välja!
Ka priimulanäitus oli väike armas väljapanek imelistest priimulasortidest.Kauemaks ei jäänud ja ei tea,kes võitis kaunima priimula tiitli-mina andsin oma hääle imearmsale valgeõielisele Sieboldi priimulale.
Peale Võhmat ka väike aiatiir Helle imearmsas aias ja loomulikult koju ikka "nutsuga"-pisiputk,Saxifraga "Kivikratt",Primula "Valge hiir".Esimene aiatuur tehtud!
Müügiplatsil oli palju erinevaid priimulaid,kui mina jõudsin kella 11.00 paiku kohale,oli juba osad kõrvikpriimula sordid otsas.Aga ühe valgeõielise sain,seda jagasin küll sõbrannaga,kuna oli viimane müügis.Tundus kuum kaup-eks ostsin sealt oma priimulatele täiendust ja ka 5 mägisibulat A.Hannusti müügiplatsilt,kust ühe mägisibula nime olen jõudnud ära kaotada.Ostsin ka selle kõige armsama loodusliku pääsusilma-lapsepõlve mängumaa nostalgia.Loodan,et talle minu juures ikka meeldib.
Veel ostsin Pärsia kurekella,Lewisia brachycalyxi,Saxifraga grisebachii,Saxifraga 'Haagi" Primula marginata 'Drake's Blue',mägisibulatest-Taara,Minor,Red Wing,Kobayashi Red,Haide.
Suvistepüha Võhma:




Minu lemmik
Lätlased oma "nupsikutega"

Helle aed:
Saagikott:

9 comments:

  1. Paistab, et kevadine Võhma hakkab ka põnevamaks muutuma, järgmine aasta võiks ehk isegi kaema minna. Ilus saak Sul. ´Valge Hiir`pane sinna kus see laiutada saab. On kiire poiss minema :D

    ReplyDelete
  2. Oli ilus jah. Kahju, et ei kohtunud. Aga Võhmasse tuleb vist küll alati kohale minna, väga hea laat ja laadakraam.

    ReplyDelete
  3. No hea, et sel aastal rahvasaadikud ära käisid ja info liikumine on alanud. Kui vähegi aega ja mahti on, siis ehk saab järgmine aasta samuti kaema.

    Vahva on minna vaatama ja siis ikka miskit kaasa ka tuua. Selline pingevaba käimine :)

    ReplyDelete
  4. Oi-oi, seekordne oli ikka tõeline laat, kahju päris, et käimata jäi.

    ReplyDelete
  5. Valge Hiir on nii lahe! Aitäh piltide ja muljete eest!

    ReplyDelete
  6. Mul kohe täitsa kahju, et ei läinud. Priimulad ja puha. Aasta pärast kindlasti.:)

    ReplyDelete
  7. Võhma viga on ikka selles, et nad absoluutselt ei oska end reklaamida. Loodetakse, et inimesed tulevad suust suhu leviva informatsiooni peale kohale. Kahjuks ikka tänapäeval keegi igaks juhuks sadu kilomeetreid maha sõitma ei hakka. Mul on praegu lausa kahju, sest tundub, et need lätlased, keda sõpradelt Pärnu Taimelaadalt otsida palusin, olid seekord hoopis Võhmas.

    ReplyDelete
  8. Tore et veel üks hea laat juures. Reklaamimist ilmselt polegi vaja, nad ju ei taha päris tavalaata teha. Sellest küll pisut kahju, et müüjaid ei avalikustata. Kuid Luige laat, mis just on mass-meelelahutuslaadana mõeldud ei anna ka mingit eelinfot osavõtjate kohta. Erandiks oli Pärnu, kus kõik kenasti plaanil kes kus.

    ReplyDelete
  9. Aalujate eneste priimulanäitus oleks päris vahva ;)

    ReplyDelete