Monday, May 16, 2016

KIVILA LAIENDUS

Täna jõudsin lõpuks kivila laiendusega ühelepoole.On veel vaja juurde mägisibulaid,aga kui saan siis istutan juurde.
Juba eelmisel aastal peale Rahmeldaja juures käimist hakkas mul mõte peas keerlema,et vaja kuidagi likvideerida see tühimik kahe peenrajupikese vahel.Halb niita ja muidugi need sibulikud,kellesse ka juba kõrvuni armusin.
Sügisel oli suur plaan sinna kaktuseid juurde muretseda ja lisaks mõned mägisibulad.See talv pani kaktuselaienduse kindlalt paika.Minul peaaegu kogu kollektsioon hävinenud.Kui märtsis olid veel osad enam-vähem,siis iga päevaga oli nende hääbumist näha.Märtsi lõpus potitasin osade ilusamad lülid ja muidugi ainult tugevamatest sain väikeseid kaktusepoegi,kes juba tänaseks juurdunud.
Kaktustest alles:
O. fragilis"Smithwick",O. fragilis "Freiberg",O. fragilis -liik ,O.polyacantha-liik ja O. compressa.Nende sortide juurde ma jään ja nüüdseks on ka maha istutatud.Paar sorti veel ootavad potis,aga erilist usku ei ole.
Mida siin ikka nutta ja oli vaja hakata tegutsema,kuigi ausalt terve aprill ei tahtnud ma sinna oma " kaktusepessa"minna,tuju lihtsalt polnud.Mai alguses alustasin kivila laiendusega ja täna lõpetasin katmisega.Eriti suur aitäh Futule eelmisel suvel toodud mägisibulate eest,nüüd leidsid nad kivilas mõnusa kodu ja loodan,et neile seal meeldib.
Katteks kasutasin graniitliiva,kuna korraliku jämedusega killustikku kusagilt kaubandusvõrgust ei leidnud,siis ise sõelusin peenema osa välja ja kasutasin jämedamat sellest.Tööd rohkem,aga otsida ei osanud kuskilt,nii Bauhoffis,kui K-Rautas ei olnud ja kohalikust ehituspoest tõin 10 kotti graniitliiva siis,mida libeduse tõrjeks kasutatakse.
Selline ta siis sai,nii alt,kui ülalt vaadatuna.



Oli aga selline:August 2015a


Ja nii ta siis käis:

9 comments:

  1. Appi kui ilus :) Sulle peabki varsti külla tulema !

    ReplyDelete
  2. Megasuur töö! Ootan enda oma juures ka pikisilmi seda, millal sinna kolitud nupsud puhmaid looma hakkavad, siis saab alles tõelise iluspildi :)

    ReplyDelete
  3. Lahe! Suur töö aga hästi ja huvitavalt tehtud!

    ReplyDelete
  4. oh igavesti lahe! Ilus!
    Graniitkillustikku saab erinevates suurustes Tartu Trefist, aga ise peab kotid kaasa võtma ja labida ka. Valid millist värvi ja fraktsiooni soovid ja pärast kaalutakse ära.
    Ma tegin ka esimese osa sõelmetega, aga aeg on näidanud, et on vaja vahepeal uuendada.

    Igatahes väga vinge värk!

    ReplyDelete
  5. Tohutu suur töö! Imetlus ainuüksi selle eest! Aga kaunis ja huvitav on ka.

    ReplyDelete
  6. Väga ilus lahendus. Üks suur istutusala on alati parem kui mitu pisikest kõrvuti. Ja graniitliiv on Sul suurepärane mõte olnud. Hsõeliljem saad killustikku peale panna kui vaja läheb, aga tugev vihm lööb ka sõelmed kinni, Sul suuri kallakuid pole.

    ReplyDelete
  7. Kui põnev ja ilus vaadata!
    Nüüd vähemalt tean, kuidas ühte teatud taimekest istutama peaks - pesa on vaja!

    ReplyDelete
  8. Jube vahva! Ja väga ilus!
    Kohe terviklikumaks muutus see koht. Kord sinna maile sattudes tulen piiluma :)

    ReplyDelete
  9. Kaunis. :) Kivilad on ka sellepärast nii põnevad, et pole olemas kahte ühesugust või isegi sarnast.

    ReplyDelete