Saturday, June 10, 2017

AIANDAMISE PRAKTILISEM POOL

Kogu talvevaru peale kartuli kasvatan ise ja kartulit ei kasvata ainult teist aastat.Kuigi mul suures potis 4 kartulit maha pandud ja varsti hakkab õitsema.
Sel aastal kevad väga külm ja aiavili sai maha pandud alles 20 mail ja seda tegi isegi tütar.Õnneks on maa eelnevalt korralikult haritud ja isegi peale seda sadu on umbrohtu vähe,rohinud veel ei ole,aga varsti peaks.Selleks lubasid nooremad aednikud ise tulla.
Kasvuhoones taimed kasvatasin ise ja suht varakult ja õnneks sain tubaselt ja hiljem kanga all taimed ilusti hakkama ja mingit põdemist ei ole. Osalt korjan ka juba väikestviisi saaki.Toakurk õnnestus kahju tegemata kasvuhoonesse istutada ja saaki tuleb.Redis otsas,spinat enamus juba sügavkülmas ja salatit sööme järjepidevalt.Esimene sukinigi söödud ja uuski kohe söögikõlbulik.Seemned panin aprilli alguses suurde potti mulda kasvuhoonesse ja talvekate peal.Taim siiani suures potis.Teised paar taime läksid avamaale.Need esimesed ongi kõige maitsvamad,eks selleks jamangi nende taimedega varakult.
Ka kasvuhoone viinamari loob kobarat,kuid õue omad on viletsakesed.Õnneks küll elus.
Ainult hernes jäi kuiva kätte ja üles et tulnd,sai uuesti külvatud.
Kasvuhoones esimesed maasikad hakkavad punaseks minema,peab vist mõne uue taime juurde istutama.


ei vasta küll euronõuetele,aga mõnusalt krõmpsuvad
Ka kohustuslik punane ämber
Porgand nagu tavaliselt katteloori all ja 10 tomatitaime,millest tütar loobus on avamaal ja ehitasin kilekatuse peale

4 comments:

  1. Just tulin oma ogoroodinast, lõin selle läikima :) aga sellist tublidust, et kõik ette ja vara ja juba saaki, ma endas küll ei leia :)

    ReplyDelete
  2. Ei mingit tublidust lihtsalt seeme varem potti ja jahedasse tuppa akna alla ja potiga siis kasvuhoonesse.Hiljem tuleb neid tüütuseni

    ReplyDelete
  3. selle ettekasvatamise nõksu ma jätan meelde. üldse võiks olla suur kasvuhoone, et seal saaks sutsu kõike kasvatada- hernest ja porgandit ja...

    ReplyDelete
  4. On ikka töö, aga tulemus kindlasti parem, kui poest ostes. Meie peres keegi köögivilja ei söö, seega seda suurt tööd pole vaja teha.

    ReplyDelete