Monday, August 14, 2017

KORISTUSTÖÖD

Eile sai päev läbi koristatud tormi ja veekahjusid.Õnneks ei olnud väga hull,kui meenutada 7 aasta tagust augustitormi,aga midagi ikka.
Eks ma elan juba sellises kohas,kus tuleb arvestada kahjudega,kui tuul ja maru lõunakaarest sisse pääseb ja välja ei pääse kusagilt,sest kõikjal mets ees ja siis tuleb püüda endale teed teha.
Kivilas läks ka suhteliselt hästi,sest ülalt iiristest tulev vesi koos osalise mullaga oli ainult ühest kohast teed teinud ja sedagi ainult väikeses ülaosas ja edasi juba koos vee,okkaprahi ja mullaga läbikäigurajas uhanud kuni tiigini välja.
Oksarisu oli ikka suure lõkke jagu.
Püüdsin harjaga muldamattunud mägisibulaid välja puhastada.Loodan,et ei saanud kahjustada,neid on kuskil 5 sordi jagu õnneks.Või peaks välja võtma ja uuesti istutama.
Ogoroodinas on ka tekitanud korralikud veevaod ja porgandi kaelad oleks nagu puhtaks pestud.Iluaianduses kahjusid peaaegu ei ole ainult roosiõielehti oli küll kõikjal ja enamuse õitest minema keerutanud.Hortensiad ilusti püsti täna hommikul,mis eile veel õieraskuse all natuke kaardus olid.
Peenem ja korralikum puhastamine jääb tõenäoliselt septembri algusesse,sest jõudsin oma seljale haiget teha(tean,et ei tohi rapsida,aga juhtus)Nüüd vaja selg kiiresti korda saada.
Tormijärgne

6 comments:

  1. oh, need tormid...mägisibulaid olen kergest liivast puhastanud pritsipudeli või kastekannuveega, aga kui rosett mulda täis ja ära kuivanud pinnast, siis vist võtaks välja ja istutaks uuesti, neil juured väikesed

    ReplyDelete
  2. Ma tunnen kohe kaasa, sellised murdumised ja uhtmised muidugi kadestamisväärsed pole. Hea, et me siiski siinkandis sest kõige hullemast ilma jäime.
    Mägisibulad istutaks minagi ümber.

    ReplyDelete
  3. Teie saite ikka rohkem pihta, meil läks kergelt ja kahjudeta. aga enda selja ja üldse enda hoidmine võiks meie vanuses juba selge olla :P parane kiiresti

    ReplyDelete
  4. Oi heldeke! Nagu toimetamist veel vähe oleks, et taevataat lisa andis

    ReplyDelete
  5. Kastekannust kõrgelt sibulikele vett peale lödistades peaks nad päris kenasti puhtaks saama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sai jah väikese kastekannu ja maalripintsliga ära puhastatud.Ühe kõige hullemini mattunud istutasin ainult ümber

      Delete