Sunday, August 13, 2017

PÄIKE,PAUGUD,PAHANDUSED

Eks eilsele väga kuumale päevale oligi oodata äikest ja nii ta meil oligi.
Eile terve päev temp.+30 ümber,lõuna ajal jäi termomeeter üsna pikaks ajaks pidama +32.4C juurde ja väga lämbe,õhku nagu polnudki hingamiseks ja vaadates ümbrus kuumast vines.
Ilmajaam lubas tormi ja trombi teket mandril,siis meil nii hullusti ei läinud.
Kella 21.00 paiku läks pimedaks,nagu sügisöö ja hakkas müristama ja välku lööma,natuke hiljem tõusis tuul,koos suure vihmavalanguga.Nii madistas õues kord tugevamalt,siis jälle nõrgemini kuskil natuke üle tunni aja ja siis kaugenes.Äike lausa otse meil peal ei olnud,aga kuskil läheduses oli haripunkt.
Hommikul sai tiir aias tehtud ja kõige hullem olukord ei olnudki selle õhtul toas kuuldud madina ja müristamise peale.
Üks vana ploomipuu murdunud,kõrvalhoone katuse harjalaud maas,metsas üks mänd murdunud ja teiste puude najal poolpikali.Kivilast uhtunud kallakul killustikku ja kõikjal oksarisu.Sügavamal metsas käinud veel ei ole.
Tuleb suurem koristustöö ette võtta.


3 comments:

  1. Müdin oli jah võimas meilgi. Õnneks kahjustusi ei mingeid

    ReplyDelete
  2. Teil siis ikka möllutas, meil oli väga leebe. Korraks tõstis tuule aga vihm tuli pärast ja leebelt, enamasti välgutas ümberringi. maas vaid paar vahtralehte

    ReplyDelete
  3. Saite tormi tunda, meil oli kõva äike ja sadu, tuul tugev, aga mitte hullusti. 15 km kaugusel sadas aga hiiglaslikke raheteri. Neid enam ei tahaks, suvehakul saime ja kõik lillelehed on tähnilised ja suurtel hostadel vigastatud

    ReplyDelete