Tuesday, March 27, 2018

NÄDAL KEVADET

Nädal aega on kevad kestnud,kuid õiget kevadet pole veel saabunud minu jaoks.Eile hommik plusskraadides ja sadas vihma,mis lõunaks läks üle lõrtsi-lumesajuks.Kattis maa uuesti valge õrna lumekattega,õhtul ilm muutus külmemaks.Õhtul oli temp.-9C ja täna hommikul näitas termomeeter -12,4C .
Ilm hetkel ilus päikesepaisteline ja täis linnulaulu.Kevadet on õhus ikka tunda,kui termomeeter tõuseb ,aga aias toimetamist sel nädalal küll loota ei ole.Lubatakse ööseks miinuskraade isegi kuni -15C ja päevaks päikest-eks kevad võitleb sel nädalal veel talvega.Lund meil 0.5 cm kiht,mitte rohkem.
Hing on juba kevades ja tahaks tegutseda!
Seniks ootame ja vaatame esimesi õitsejaid.




Crocus herberti (Crocus gargaricus subsp. herbertii) õis
Esimene lumikellukese õis
Imeõrn lumekiht katab maad
Esimesed õied toas

6 comments:

  1. oo kui nummid krookused! Mul on selline tunne, et kevadpühade paiku on meil enamasti jama, mõni aasta välja arvatud. Pikk talv :)

    ReplyDelete
  2. talv pole mitte pikk vaid algas hilja, veebruaris kui hästi mäletada. jamaks läheb siis kui aprillis kõik edasi läheb. Üks aast ju oli aprilli keksel nii palju lund, et koer kõndis kuusehekki peal, sest hekk ei paistnud lumest välja

    ReplyDelete
  3. Järgmine nädal peaks öösiti sama külm olema, päeval ehk leebem. Õitest ei ole meil juttugi. Täna kõrrelisi lõikasin, aga käru vajus kogu aeg lumme, kui koormaga läksin ja sai kõrini. Ootan edasi. Aga õied on ilusad!

    ReplyDelete
  4. Nii värvirikkad ninad lume alt piilumas. Meil jälle lumi kannab inimest. Värskesse pealiskihti on linnujälgi tekkinud talvel peaaegu polnudki.

    ReplyDelete
  5. Kindlasti on neist esimestest nupsudest palju rõõmu. Peaasi, et krõbedad ööd neid endale ei nõuta.

    ReplyDelete
  6. Millised värvid läbi lume tungimas!

    ReplyDelete