Tuesday, May 29, 2018

JUBA TAVAPÄRASELT

Ilm tundub juba tavapärane ja harjunud selle kuumaga.Suve peab ka ikka olema,mitte ainult lõpmatu vilets suusailm.Olgugi,et sel korral see soojalaine mais,aga mõnus.Lõunasse ma kahjuks ei jõudnud,aga lõunamaine ilm tuli ise mulle kohale.Ei nurise isegi selle kuivuse üle,lihtsalt on ja naudin ilma +25-+29C temperatuuridega kauaks teda on.NELJAPÄEVA ÖÖSEKS VASTU REEDET LUBATI KÜLL ÖÖKÜÖMA,AGA EHK EI TULE,SEST MAAPIND ON KUUM NAGU SAUNAKERIS!
Aiavili kasvab vaatamata kuivale ja porgandid kas kasvavad nirud või tulevad pikad-pikad,kui niiskuse poole sügavamale kulgevad-seda saab sügisel näha.
Hästi tunnevad end kivilas kaktused ja 2 suuremat ja kahjustusteta talvitunid on õienuppe täis,vähemalt kellelegi meeldib see kuumus.Kivilas on ka taimed selle kuumaga rahul.Iirised on nirud,või õigemini õisi polegi.MDB on oma tagasihoidliku õitsemise lõpetanud,mõni IBsort näitab ka õit ja TB tuleb pea olematu õitsemine,lugesin kuskil alla 20 õievarre -sel aastal kahjuks siis nii.
Aiatiir.

Roosid (kõrbenud)murus 

ÕUNAPUUDE ALL VILUS ON KA ILUSAT ROHELIST MURU
Primula sieboldii"Winter Dreams"
Primula auricula 'Calico'.
PETIT NUAGE
ZELTA DIEVINIZ

4 comments:

  1. Kaktused on õnnelikud :)

    ReplyDelete
  2. Sel aastal siis jah sedamoodi, aastad polevat vennad aga minu jaoks on seda kuumust liiga palju. Vatasin sieboldi pilti, minu omad on kurvad ja lössis enamuses ja talvega on hulk valget ja ühte lillat sorti kaduma läinud :( pole oma kakusid uurinud isegi niipalju, et kas on lootust ellu jääda, nuppudest rääkimata aga sul tuleb uhkelt õisi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need on paar vana sorti,kes jäid 2015 a talvest ellu ja siiani ilusad.Sinu käest saadud punane sai ka sel talvel pihta ja on armetu,aga elus

      Delete
  3. Mul ka kaku suht õnnetu sel aastal, ikka veel kohati kortsuline ja upakil, peaks talle vist pisut juua andma, et ta saaks oma paunad punni ajada.

    ReplyDelete