Sunday, May 13, 2018

KÕRVIKPRIIMULA SEEMIKUD

Täna keskpäeval +27,4C ja lauspäike,kuid juba kolmas päev mil temperatuur üle +25C.Südasuvine ilm,millest annab märku ka männimetsa eriline lõhn. - mõnus,kuigi keskpäeval on mõnus ainult viludas.Loodan,et see ei ole ainus suvesoe periood ja suveilmu jätkuks ka õige suve jaoks.Natuke hirmul ka sest selline kuumalaine on lõppenud alati suurema äikesega,mis mulle eriti ei meeldi.
Tegin kõrvikpriimulates uue pilditiiru ja uued seemikud on oma  õied avanud.Kindkasti saab seemikutest veel ühe postituse jagu pilte koos mõne sordiõiega.Taimed veel väikesed,sest olen neid külvanud kahel eelneval aastal.Sel aastal näitab juba õit kolm eelmisel talvel külvatud taime,üks neist viimane pilt ja teine tagant kolmas roosakas,üks taim on nuppus.Sel aastal korjan ka seemet just erivärvi õitest,punakas-lillakaid juba niigi.See seemikute õideminek on põnev-milline õis küll avaneb?Barnhaveni seemnest külvatud seemikuid on veel 7 taime,kes ei ole õit avanud,paaril paistab kollakat värvi juba ja teistel ei paista veel midagi.Oma seemnest külvatud tunduvad punakas lillad rohkem olevat,vähemalt õienupu värvi järgi.
Täna siis seemikud.

Barnhaveni seemnest külvatud seemik

Barnhaveni seemnest külvatud seemik
Barnhaveni seemnest külvatud seemik
Barnhaveni seemnest külvatud seemik
oma seemnest külvatud seemik
oma seemnest külvatud seemik-õis pisike
oma seemnest külvatud seemik

5 comments:

  1. Replies
    1. Ta ei ole puhasvalge,natuke kreemikas

      Delete
  2. Sina oled küll püstirikas kõrvikute poolest, mõelda kui need kõik kasvavad ilusateks suurteks kogumiteks

    ReplyDelete
  3. Et valge ja väga ilus kollane tuli, see on suur asi, tavaliselt kipuvad lillad ja punased toonid olema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barnhavenist sai tellitud just ainult heledate seemnepakk,aga üllatuseks oli sees ka puna-lillakaid.Eks nad ju vabatolmlemise seemned ja punakad-lillakad ikka jõulisemad.Aga õied on neil ilusad suured võrreldes minu oma "krantside" seemnest tulnud seemikutega.

      Delete