Saturday, September 15, 2018

KORISTUSPÄEV

Täna ülemaailmne koristuspäev,kuid meil oli õunte koristamise päev.Mitte,et meil poleks muud koristada,aga talveõunad "Cortland" ja "Katre"hakkadid massiliselt õunu maha ajama.
"Tellissaare" ,"Karksi Renett" ja "Talvenauding"jäid veel korjamata,eks järgmise nädala lõpus on ikka kõik vaja ära korjata.
Ilm õunte koristamiseks soodne,kuiv ja vahete vahel päike piilumas pilve tagant ning temp. +18,8C,ideaalne ilm.
Kahjuks on paljud õunasordid selle kuuma ja kuiva suvega koitanud.Kemikaalidega ei pritsi,kuid kevadel peale õitsemist sai korra tšilliveega pritsitud,kuid jäi väheseks.
Kõige hullemini oli õunakoi kahjustanud "Martsipani","Meelist" ja minu suurt lemmikut-talveõuna"Cortlandi".Mõni sort peaaegu puutumata ja õunad ilusad,osad natuke kahjustada saanud.
Järgmine aasta tuleb vist ka õunakoi feromoonpüünised proovida.
Õunu on sel aastal väga palju,kuid väga ilusat õuna on vähevõitu,peab igat õuna vaatama enne kui keldri läheb.Enamus läheb kahjuks komposti.
Eks kevadine õnnetus on mind araks teinud ja redeli otsas ei turni enam.Õnneks sai ka traktori pealt vajalik kogus ära korjatud.
Lõpuks said veel kahel suveõunal vesivõsud ka eemaldatud ja puud kohe ilusamad,kui õunad korjatud siis võtan ka teistelt puudelt vesivõsud ära sügisel.
Õhtul veel laar ploomimoosi keedetud ja võis pannkoogipidu alata!


"Cortland"
"Tiina"
"Katre"
"Kuldranett"
"Karksi Renett"
"Talvenauding"
"Krügeri tuviõunal" vesivõsud lõigatud 
Potitäis ploomimoosi ootab keetmist

No comments:

Post a Comment