Thursday, September 27, 2018

LUHASOO LOODUSRADA

Trotsides eelmisel päeval antud ilmateatest tormi ja vihmasadu sai ikka eile 26.sept.ette võetud juba varem planeeritud matk rappa.Seekord siis sügisest rabailu nautima.Käinud olen eelnevalt rabas nii kevadel kui ka suvel,kuid talvist raba tahaks ka veel millalgi ka näha.
See kord siis LUHASOO raba Haanja kõrgustikul Läti piiri vahetus läheduses.Õpperada on värske laudtee just saanud ja kulgeb 5 km ringrajal.
Luhasoo on huvitav selle poolest, et seal saab näha kõiki raba kujunemise etappe: alates madalsoost kuni kõrgrabani. . Rada kulgeb mööda rabajärvest ning juhatab meid mineraalmaasaarele, kus asub mõnus metsaonn. Soos on kolm vaese elustikuga rabajärve.Mustjärve ümber kulges ka matkarada.
Hommik oli ilus ja pilvede vahelt piilus päike.Kohale jõudes tekkis taevasse pilvi ja tõusis tuul,kuid matkarajal viibides oli ilm kuiv ja tuuline-korralik sügisilm.Sügisvärve kohtasime rabas ainult maas rabamändide rohekuse taustal.Seeni oli küll palju ,kuid ussitanud,jõhvikaid ei paistnud.Väike piknik rabasaarel ja saju ja tormi vältimiseks pikemat peatust seal ei teinud.
Kella kahe paiku Võrru jõudes tulid ka esimesed vihmapiisad autoaknale.
Suvi sai ka imeilusasti ära saadetud Kadrioru pargis valgusemängu nautides ilm, õhul veel suvesoojuses.Sügis võis alata.
Eile ilus sügisalguse retk rabas,kodus veel tormi ja tuult ning vihma,ja ongi sügis.



.





Rabas tee mersasaarel asuvasse metsaonni
Mustjärv
suur tuul tekitas rabajärvel lainetuse

1 comment:

  1. Soos on igal ajal ilus. Talvel ka, kuid siis peab ettevaatlik olema jalgade märjakssaamise suhtes. Tore, et jõudsite enne vihma raja läbi.

    ReplyDelete