Thursday, January 23, 2020

KEVAD MIS KEVAD-23. JAANUARIL

Täna hommik karge ja termomeeter näitas meil -4.3C ja päike hakkas tõusma.Päeval päike ja +2C,imeilus (kevad)päev.Tihased laulsid ka nii kevadiselt juba,et lausa hõiska!
Mina enam talve ei taha,aga lootust on ehk jääme ilma või siis veebruari lõpus-märtsis,nagu sünoptik Taimi Paljak lubab.
Täna kevadhõngulises ja päikesetaistes tegin suurema tiiru nii aias kui metsas.Väga paisunud pungi veel ei näinud,sarapuu õitseb täiega ja oksa puutudes lausa õietolm lendab,sinililli ei leidnud.
Aias oli kevadet rohkem,roosidel olid pungad väga suured,kui nüüd külm peaks tulema siis on küll jama käes.Osad lumeroosid õitsevad(must lumeroos ja purpurlumeroos)topeltõielised nuppus.
Paari päevaga on Herberti krookus kollast värvi näitamas ja sinikellukesed ja juba värvi näitamas,lumikellukesed ja Transilvaania sinililled on endiselt veel ilma õieta.
Kivilas ja ka peenras kukeharjad tärkavad,eriti ilus oma erkroosade tärganud lehtedega on Sedum "Pinky"
23.jaanuari aiatuur.
must lumeroos  (H. niger) 
purpur lumeroos. (H. purpurascens) 
Tiibeti(Hiina) lumeroos (H. thibetanus)
Helleborus "Double Yellow` 
Helleborus "D.Ellen Picotee" õienupp

Sedum "Pinky"
esimene Herberti krookus
roosidel suured pungad
sarapuu õitseb

6 comments:

  1. WOW! Sul seal tõesti nagu päris varakevad :) Meil ka tunne kevadine, aga nii palju õienuppe ja taimehakatisi siiski ei ole.

    ReplyDelete
  2. Uskumatu, meil veel nii kevadine ei ole.
    Meie kanti lubab ilmaäpp veebruariks väga pehmet talve, keskmiselt -1...+4 päeval ja -7...-5 öösel. -10st suuremaid numbreid ei paistnud terve kuu sees.
    Mõnus ju, ja loodus saab ka oma talve ja kylma.

    ReplyDelete
  3. Nüüd ma küll ehmatasin ja mõtlesin, et pean vaatama, mida minu tiibetlane teeb, ma seni pole märganud, et sirgunud oleks, aga noh, eelmisel aastal oleksin talle äärepealt peale astunud. Meil õnneks nii kevad pole. Lodumetsas pole sarapuusid ka veel tähele pannud. Ma kaldun ikka arvama, et talv veel tuleb. On ikka jama :/

    ReplyDelete
  4. Lumeroosid on tõesti juba nii suured?! Väga kevadine pildirida! :)

    ReplyDelete
  5. Sarapuud ka juba õides. Väga eriline jaanuar on tänavu tõesti.

    ReplyDelete