Tuesday, January 14, 2020

TALIHARJAPÄEVA ROHIMISED

Täna siis taliharjapäev,aga talve pole,ennem suur kevad.
Täna  ja ka eile oli ilus kevadine ilm,vähemalt ei sadanud.Päeval +3.4C vahelduvalt pilves,kuid korraks näitas isegi päikest.
Toimetasin aias nagu tavaliselt aprillis,vaatasin oma taimed üle ja tuli tõdeda esimesi liigniiskuse kahjustusi.Kivilas on korralikult kahjustada saanud kolm Primula marginata sorti.Püüdsin siis mädanenud osa eemaldada ja mõne jupikese potitasin ja panin kasvuhoonesse,ehk saab veel asja ja võtavad juured alla.Primulae allionii"Aire Mist "on aga ilusti sellele niiskusele vastu pidanud,kuigi peaks olema rohkem niiskustundlikum.P.allionii on mul siiani ainult üks sort.Ühistellimusest tellisin veel paar lisaks.
Ka priimulapeenras kõrvikpriimulaid vaadates olid nad kõik elus,kuid väga mulla pinnale kerkinud ja siis ma täna korrastasin priimulaalasid ja rohisin ning kärutasin muttide aetud mullahunnikuid-vat sulle taliharjapäeva!
 Ikka väga kevadine tunne oli ja ka varesed männilatvades kraaksusid kahtlaselt kevadiselt.
Talvest vist sel aastal enam asja ei saa ja kardan,et ka õiget suve sel aastal ei tule.
peale talharjapäevast rohimist ja muldamist
Enne muldamist paljad juured maapinnal


Kivilas asi hullem-kui Primulae allionii"Aire Mist"ga võib rahule jääda siis Primulae marginatad olid hullus seisus,püüdsin mõne veel päästa,kuid kindel olla ei saa.Primulae marginata "Lemon Sorbet"hallitas,kuid elu tundus ikka sees olevat.Puhastasin hallitatud lehed ja rohkem ei puutunud.
Primulae allionii"Aire Mist
Primula marginata 'Drake's Blue'
Primulae marginata "Amethyst"
Primulae marginata "Lemon Sorbet"
Kasvuhoonesse potitatud taimed,Lemon Sorbetti ei puutunud esialgu
Alumine priimulate ala sai ka torda.

Eks ka kasvuhoones on liigagi niiske ja soe,hilissügise kõrvikpriimulakülv on tärganud.

1 comment:

  1. Eks see pidev vihmutamine hakkab jah taimedele tervisele käima. Kahju on. Ja parata pole suurt midagi. Loodan, et su päästetööd tõesti kasuks tulevad. Ja külvid ei tärka mitte ainult kasvuhoones vaid ka õues.

    ReplyDelete