Tuesday, September 15, 2020

SUVE VIIMASED PÄEVAD AIAS

 Astroloogiline suvi kestab veel nädalakese,kuid ilmad on juba pikemat aega sügisesed.Pühapäev oli küll veel suve nägu,aga enamus päevadel ikka vihm ja ka tuuline.Temperatuurid on siiani püsinud +15C juures päeval ja öödki päris soojad.Neljapäevast 17.sept.lubatakse ilma jahenemist.Sügis mis sügis.Tuulised päevad on meeletult okkaprahti puudelt alla raputanud,ega koristamisest pole eriti kasu,uus torm neljapäeval tulekul.Eks enne talve tuleb koos lehtede koristusega kõik kokku riisuda.Aiatöid jätkub veel pikalt.Aiandamisest on ka villand,lausa sunni end peenarde vahele.Muru kasvab ka selle niiskuse ja soojaga ja niitmisel ei paista veel lõppu tulevat.

Õunu on sel aastal palju,kuid koitanuid on palju,tuleb sortida.Tänu eelmisele soojale talvele on neid satikaid palju ja kogu mu kapsad panid nahka,esimene aasta mil oma aiast kapsast ei saa.Muu aiandus andis korraliku saagi-kurk,tomat,kartul,hernes,sibul olid kohe eriti saagikad.Viinamarjad kasvuhoones valmis ja osaliselt söödud,aga õues on küll värvi muutnud,kuid veel toored.Eks näis kas jõuavad valmida.Kaktused hakkavad juba lamasklema,noored veel püstised.Roosidel on tahmlaiksus selle niiskusega välja löönud,paar sorti lausa lehetud.Paar pojengijuurikat on veel saabumata-tellitud sai Pojengid "Red Charm ja Joker"

Aias on nii õisi kui värve,tigudest ei tasu rääkidagi,õnneks meil veel neid koletuid nälkjaid ei ole.



















3 comments:

  1. Igasuguseid toredusi on veel kyllaga ja enamasti on sygis tykk aega veel leebe, annab atra seada

    ReplyDelete
  2. Aias veel värve ja vorme kuhjaga, aga mina ootan ka talve. Ei olegi enne nii tüdinud olnud. Ja see muru niitmine on juba tõesti jabur, kasvab mis mühiseb ja ei kuiva ka enam.

    ReplyDelete
  3. oi,oi,vaatasin just et pool teksti on suurte tähtedega,ei tea miks blogger nii on teinud,ise pole muutnud,ei oska korda ka teha

    ReplyDelete