Thursday, May 12, 2022

OKKALISTE SEIS KEVADEL

 Kaktuste talvitumisega võis rahule jääda.Kõik sordid alles.Ikka mõned kahjustunud kolded olid ja O.humifusaga olid hiired maiustanud katte all ja tuli paar lüli eemaldada.Paar tundlikumat sorti on ka rooste kahjustusega,seda on esinenud ka eelnevatel aastatel,kuid suvega kaob see rooste iseenesest.Olen uurinud ja küsinud,kuid vastust pole saanud,ei muretse.

Juba hakkavad tasapisi kasvu näitama.Ilusate ilmadega istutasin ka kõik oma Cilindropuntiad  kokku ühte kohta,katteks panin kergkruusa.Tükk aega otsisin nende jaoks sobivat kohta ja sel kevadel pidin enamus seal alal olnud priimulaid ära koristama,olid hukkunud ja tegingi mulla vahetuse kruusa ja killustiku vastu ja natuke sekka UhlingKakteenist tellitud mineraale.Loodan,et neile hakkab seal meeldima.Mõne väikse seemiku ka istutasin äärde.


Veebruaris külvatud tubaste Gymnocalyciumite  külv aga polnud nii edukas ,kui eelmised külvid.Kas asi seemnetes või minus,aga nii ta läks.Kuigi külve ära ei viska,sest osad võivad ka aasta pärast tärgata.Sain piisavalt taimi,aga 3 sordist ei tärganud ühtegi ja eriti kahju on et Gymnocalycium saglionis tärkas, kuid koheselt tekkis tõusmepõletik ja kõik tited hukkusid.


Opuntiad ikka rõõmsalt tärkamas.



Tubased ka õitsevad,õues tuleb veel õisi oodata.





Mõned kivilavaated ka kaktustega





väiksed roosad kasvupungad juba näha

roostest kahjustunud Opuntia fragilis "Freiberg" 

1 comment:

  1. Need kaktustega vaated on ikka meie kliima kohta vinged küll! Tore, et Sul selline huvi on proovida ja katsetada nendega.

    ReplyDelete