Thursday, July 7, 2022

JUULI ALGUSE KUUMUS JA KUIVUS

 Juuli algas kuumalt ja kuivalt.Vihma sadas millalgi enne jaanipäeva.24.juunist algas kuumaperiood-temperatuur 30C ja rohkemgi.Rekord oli 28 juunil +35C.Eestis oli see  2 nädalat ikka kuumem,kui Portugalis!

Eile õhtupoole läks korraks pilve,kuid vihma ei tulnud ja täna päeval sama-ikka pilved mööduvad.Aga eilsest on vähemalt temperatuur langenud+21C- +24C ja tuuleke.

Aias tänu kastmisele on veel kõik elus,kuigi kivilas on kõrbemärke juba näha saxifragadel,kui koju jõudsin hakkasin ka neid kastma,loodan et taastuvad ja jäävad ellu.Maasikaid on palju,on sügavkülmas ja juba keedan moosi,ei mahuta muidu ära.




Kurk-tomat -suvikõrvits oli juba enne reisi valmis.Kõrgete iiriste õitsemine oli kiire ja kui reisilt tagasi tulin oli viimane õis-Vienna Waltz.See mälestus Ellest.Ka siberi iiriste õitsemine oli kiire ja jäi kajastamata,paar viimast jõudsin pildile.Pojengid ka jõudsid suurema õitsemise ära õitseda,kuid koju jõudes nägin ikka veel mõne õie ära.Õitseb veel vana hea Sarah Bernhardt,on ka natuke viludamas.

Pole midagi,eks neid aiaõitsemisi näeb uueal aastal ja ega midagi uut,mida näinud ei ole polegi.Reis korvab kõik õitsemise mittenägemised topelt.




Roosid on täisõites ja ka kaktused rõõmustavad,kuigi õitsemine algas juba siis kui olin reisil.Tänaseks hakkavad ka nemad juba lõpetama.Selle kuuma ja kuivaga on õitsemine väga kiire.


Kaktused












Mul on ikka peale kaktuste muud ka.


1 comment:

  1. Lahedalt palju kaktuseid. Aga õitsemine oli selle kumaga ikka kohutavalt kiire, nüüd vast hakkab elu jälle normaalkiirusel kulgema. Loomulikult korvab see reis kõik õitsemised, see oli üks vinge reis teil.

    ReplyDelete