Friday, September 9, 2022

SEPTEMBRI ALGUS

 Sel aastal on septembri algus külm,eriti just ööd ja täna oli meil esimene miinuskraadidega öö.


Varahommikul näitas termomeeter 2 m. kõrgusel õhus -1,8 C.ja maa oli valge.Siiani oli piirdund nullilähedaste temperatuuridega.Õhtul katsin suvelilleamplid kinni ja ka kõrvitsad.Hommikul mitmekordset katteloori ära võttes oli kohati katteloor külmast kõva-Täna tuleb kõrvitsad ära võtta,lubatakse veel öökülmi.

Augustikuu rekordkuumusele oli kuidagi ootamatu selline suur temperatuuri langus lausa üleöö.Kui 30 aug.näitas termomeeter veel päeval  +28C,siis 31.aug.+12.8C ja vihm,see oli korralik kastmine õnneks kuivusest vaevlevas aias.

Tänane varahommik.


1.sept öö juba jahe +6C ja päevased temperatuurid +13 C ümber ja nii on jahedad ööd kestnud siiani.Paaril päeval on päikesega temp tõusnud +15C.








On hortensiate aeg,õitsemine on rikkalik ja vaatamata kuivusele õied suured.Ka krüsanteemid alustavad,paar hilisemat sorti istutasin suure mullaga kasvuhoonesse.









Õunu ja ploome on sel aastal palju,pirne tagasihoidlikumalt.Eriti hea meel on mõned aastad tagasi pookida lastud sibulõuna üle,saab jõuluõuna!Oh,kuidas ootasin seda,lapsepõlve maitsed!





August tõi ka suure elektriarve,mida oligi kahjuks oodata.Tuleb vist hakata harjuma üle 100 eur. arvetega,siiani üle 60 euri ei küündinud.Pakett meil 50:50😓





Eelmisel nädalal tõin toakaktused tuppa,olid õienuppe täis,täna naudin juba õisi. Gymnocalyciumid on mind täiesti ära võlunud-nii õied,kui ka taimed oma erisuguste okastega.Ei tea kuhu see võib viia!Kevadine külv ka kosub ilusti.




2 comments:

  1. No on sul ikka võimsad hortensiad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milda olen, täiesti anonüümselt:)

      Delete